19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Evcil hayvanla büyüyen çocuk

Ev hayatına dahil edilen bir küçük hayvancık çocuğa o kadar iyi gelebilir ki...
Evcil hayvanla büyüyen çocuk
Çocukların evdeki bir evcil hayvanla büyümesi onların gelişimleri için çok faydalı bulunuyor uzmanlar tarafından. Bu konuda onlara omuz veren çok fazla da film yapılıyor doğrusu. Genellikle de köpekli filmler oluyor bunlar. Bazen köpekle bazense hayal ürünü bir canlıyla bir arada büyüyen çocukların anlatıldığı aile filmleri ve dizileri son yıllarda her zamankinden daha çok yapılıyor artık. Çünkü evde bir hayvanla birlikte büyüyen çocuklar kesinlikle daha merhametli, daha sevgi odaklı, daha barışçıl çocuklar oluyorlar. Bu temaya sahip platformlarda izleyebileceğiniz bazı dizi ve filmlerden bir seçki oluşturduk.

June ve Kopi, 9+ 

Maddi durumları iyi olan bir çift Aya ve Ale. Biraz tembel ve sakin köpekleri Kopi ile yaşıyorlar. Bir çocuk sahibi olmak istiyorlar ama Aya yakınlarda bir düşük yapmış olduğu için hüzünlüdürler. Aya bir gün sokakta çocukların kovaladığı beyaz bir köpekle karşılaşır. Köpek Aya’yı bir türlü bırakmaz ve onunla eve kadar gelir. Ale en başından beri bu bembeyaz köpeği evde hiç istemese de karısını kıramaz. Bir süre sonra aileye bir kişi daha katılır. Çiftin küçük kızı Karin özellikle de June’un dostluğuyla büyür. Çok tatlı sahneleri olan bu Endonezya yapımı bu aile filminin sonu epey üzücü yalnız. (Netflix)
Sigmund
Sigmund

Sigmund ve Deniz Canavarları / Sigmund and the Sea Monsters,  6+

İki erkek kardeş ile kuzenleri Robyn bir gün sahilde ağa takılmış bir şekilde genç bir deniz canavarı olan Sigmund’u bulurlar ve onu evlerine götürürler. Üç çocuk ve Sigmund arasında hemen sağlam bir arkadaşlık oluşur. Çocuklar Sigmund’a insanların dünyasını anlatmaya başlarlar. Ancak hayatını deniz canavarlarını var olduğunu kanıtlamaya ve onları avlamaya adamış olan Kaptan Barnabus, Sigmund ve ailesinin peşine düşmüştür. Biraz E.T. biraz da Alf dizisinin bir karışımı sanki. 1973 yılında yapılmış aynı adlı çocuk dizisinin 2016 yapımı parlak bir uyarlaması. (Prime Video)

Marley ve Ben / Marley & Me,  10+

Birbirini çok seven bir evli çift, John (Owen Wilson) ve Jenny (Jennifer Aniston) Michigan’daki soğuk kış günlerini arkada bırakıp, güneye, Florida’ya taşınarak yeni bir hayata başlarlar. Çocuk sahibi olmakla ilgili kuşkulu olan John, bir arkadaşının tavsiyesine uyar ve Jenny’i oyalamak için ona bir köpek alır. Böylece çok sevimli bir köpek olan Marley hayatlarına girer... Sıcak, samimi bir film ama romantik komedi tarafı da var. Sonu da küçük çocuklar için biraz fazla üzücü olabilir. (BluTv ve Prime Video)

Camgöz / Sharkdog, 7+

10 yaşındaki Max, anne babası ve bebek kız kardeşiyle yaşayan hareketli ve sevimli bir çocuktur. Her çocuğun bir döneminde olduğu gibi anne-babasından bir köpek almalarını çok istemektedir. Ancak evdeki bebek zaten yeterince yorucu bir süreç yaşatmaktadır çifte. Max bir gün denizde arkadaşıyla sörf yaparken değişik bir canlıya rastlar. Max’in peşine takılan bu canlı, yarı köpek yarı köpekbalığıdır. Max onu gizlice eve sokar ve ona Camgöz adını takar. Netflix’in bu sevimli animasyon dizisinin her bölümünde üç kısa macera var. (Netflix)