28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 05.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

GAİN’de 8 Mart’a özel #NormalDeğil yayını

Türkiye’nin yeni nesil dijital içerik platformu GAİN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftasını özel program seçkisiyle kutluyor
GAİN’de 8 Mart’a özel #NormalDeğil yayını

Eşit ücret, cam tavan, istismar, beden olumlama… Yeni dünyada kadınların emek verirken karşılaştığı tüm problemler, #NormalDeğil söylemiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftasında GAİN ekranında ses yükseltecek. Platformda yer alan güncel tartışmalar ve kadın hakları üzerine programlardan bazıları şöyle:

8 Mart: “Gece, Sokakta, Birlikte”

Gece ve sokağın kadınlar için anlamı ne? 8 Mart ve kutlamalar bize ne ifade ediyor? Gazeteci Çiçek Tahaoğlu, hazırladığı özel dosyada Türkiye’de 8 Mart kutlamalarının tarihinde bir yolculuğa çıkıyor ve tanıklıklarla bu soruların cevabını arıyor.

#TB

1800’lü yılların ortalarından bugüne… Dünya Kadınlar Günü nasıl başladı, hangi yollardan geçti, nereye geldi? Kadınların rehberliğinde zamanda bir yolculuk…

 #MeToo’dan #SusmaBitsin’e

2017’de aralarında Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie gibi yıldızların bulunduğu çok sayıda kadının, Hollywood’un ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein tarafından cinsel saldırıya ve tacize uğradığını açıklamasının üzerine başlayan #MeToo hareketi Türkiye’de de karşılık buldu. Sinema, televizyon ve tiyatro alanında çalışan kadınların başını çektiği Susma Bitsin hareketiyle beraber kadınlar tacizci erkekleri sosyal medyada ifşa ediyorlar. Seda Yılmaz’ın hazırladığı #MeToo’dan #SusmaBitsin’e sanat dünyasındaki kadın hareketi söylemlerine ışık tutuyor. Ayrıca Sosyal Medya Adaletin Temelidir, Kadın Sözlüğü, Ben Varım, Sporda Cinsiyetçilik 101, Güzel Sayılar, İlber Ortaylı ile Zaman Makinesi, Mucize Kızlar, 661, Dadanizm programları da bu hafta kadın mücadelesine ayrılmış durumda.
Altı kuşaktan kadın toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konuşuyor
Altı kuşaktan kadın toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konuşuyor

Mikro belgeseller

‘Başka Kadınlar’ başlığı altında izlenebilecek 11 mikro belgeselde, sanattan spora her alanda gündeme oturmuş cesur kadınlar odakta. Mischa Barton, Amanda Knox, Tamara Holder, Brett Rossi, Barbara Corcoran, Gabrielle Union’la ilgili mikro belgesellerin arasında dijital moda, gözetim kültürü, kadın kaykaycılar konularına değinenler de var.