18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 20.01.2023 13:09 | Son Güncelleme: 20.01.2023 13:21

Hafta sonu için ekran önerileri

Hafta sonu için ekran önerileri

Caniko - Netflix

Daha önce Metin Akpınar’ın hayatını konu alan İyi Ki Yapmışım ve Haldun Dormen’in sanat hayatını anlatan Yaparsın Şekerim’i yayınlayan Netflix, Türkiye’de tiyatro denince akla gelen ilk isimlerden birini daha platforma taşıdı. 91 yıllık hayatına birçok başarılı performans ve yetiştirilen binlerce öğrenci sığdıran Yıldız Kenter’i konu alan Caniko Netflix’te yayına girdi.

Senaryosunda Zeynep Miraç’ın imzası bulunan belgeselin yönetmenliğini Selçuk Metin üstlendi. Belgesel boyunca sahne arkadaşlarından öğrencilerine, Genco Erkal, Haldun Dormen, Ali Poyrazoğlu, Demet Evgar ve Okan Yalabık gibi birçok kişiyle yapılan röportajlar yer alıyor.

Kahraman - TRT2

İranlı usta yönetmen Asghar Farhadi’nin Cannes’da Jüri Özel Ödülü alan filmi, alıştığımız üzere bir ahlaki meseleyi masaya yatırıyor. İnternet çağında kahramanın kim olduğunu ve bu kavramı nasıl tanımladığımızı tartışan 2021 yapımı film, borçları nedeniyle hapis yatan bir adamın, alacaklısını ikna etmeye çalışırken yaşadıklarını konu alıyor. (21.00)

Ünlü Var mı? – BluTv

Magazini sevsek de sevmesek de magazincilere gıcık olmak çok kolay. Yönetmenliğini Altan Bal’ın yaptığı belgesel serisi, sabahın ilk ışıklarına kadar skandal haber peşinde koşan dört acar muhabirin İstanbul’dan Bodrum’a uzanan hikayesini anlatıyor. Magazine ters tarafından bakmak isterseniz sakın kaçırmayın.