17 Nisan 2024, Çarşamba
Haber Giriş: 17.03.2023 09:30 | Son Güncelleme: 17.03.2023 10:51

Hafta sonu için ekran önerileri

Hafta sonu için ekran önerileri

The Northman (TOD)

The Witch ve The Lighthouse filmleriyle sinemaseverlerin yakından takip ettiği Robert Eggers’ın üçüncü filmi The Northman, meşhur Hamlet’e de ilham vermiş Vikingli prens Amleth’in intikam hikayesini konu alıyor. Hipnotize edici görselliği ve kanlı, sert aksiyonunun yanında The Northman, Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Claes Bang, Willem Dafoe ve Björk’ün yer aldığı yıldızlarla dolu geniş bir oyuncu kadrosuna sahip.

 Merkel (Netflix)

Almanya’nın meşhur eski şansölyesi Angela Merkel’in Doğu Almanya’daki gençliğinden sıradışı kariyerine uzanan tüm hayatı bu belgeselde aktarılıyor. Sadece siyasi kariyeri değil aynı zamanda bilim insanı ve kadın olarak yaşadığı hayatın çeşitli yönlerine de odaklanan belgeselde birçok röportaj ve arşiv görüntüleri yer alıyor. 

Three Thousand Years of Longing (TV+)

Idris Elba, Tilda Swinton, Zerrin Tekindor, Ece Yüksel ve Erdil Yaşaroğlu’nun oyuncu kadrosunda bulunduğu, çekimlerin İstanbul’da gerçekleştiği ve usta yönetmen George Miller’in yönetmenliğini üstlendiği bu fantastik aşk hikayesinde, Osmanlı tarihinin yükselme dönemlerine de oldukça renkli ve ilginç bir sinema anlayışıyla şahit oluyoruz.