04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Haydi Kevin anca gidersin

Bunca yıldır kime ve neye güldüğümüzü sorgulatan Kevin Can F*** Himself Prime Video’da
Haydi Kevin anca gidersin
Defne Akman
[email protected] Kevin Can F*** Himself, sitcom ve suç türlerinde iki farklı dizi evreninde geçen ve televizyon klişelerini alaşağı etmeyi hedefleyen bir dizi. Aynı zamanda da bir sitcom zevcesinin hikayesi.

Kevin’den kurtulmak lazım

Schitt’s Creek’ten de hatırlayabileceğiniz Annie Murphy’nin canlandırdığı Allison McRoberts tipik bir TV karakteri. Kazık kadar olmasına rağmen büyümeyi reddeden ve zontalığı yaşam biçimi olarak benimsemiş bir adamın çilekeş karısı. Kocası Kevin (Eric Petersen) günlerini biraları devirerek, kendi gibi zekası 12 yaş civarında kalmış arkadaşlarını eve toplayıp PlayStation oynayarak geçirirken, yarı anne-yarı hizmetçisi karısı peşini toplayıp onu pışpışlıyor. Tüm bunlar olurken de stüdyoda seyirciler gülmekten kırılıyor. Tıpkı 90’ların sitcomlarındaki gibi özünde yontulmamış bir kereste olan ama şaka yapmayı seven bir erkek ve kendine göre yöntemleri olan bir kadın var. Bol ışıklı, çok kameralı, tek mekanda geçen bir gerçeklik bu. Ancak ana karakterimiz Allison yalnız kaldığı anda bir başka dizi evrenine geçiyor. Burada kahkaha efektleri yok, renkler daha soluk, mekanlar daha karanlık, her şey daha gerçek. “N’apıcaksın işte, erkekler çocuk gibidir” diye gülüp geçmek yerine, Allison artık kendi selahiyeti için bir karar vermek zorunda. Çünkü biliyor ki her Kevin bir başka kadının cehennemi. Kevin’ler birilerini hayattan bıktırdıkları için bu denli rahatlar, böyle dört ayak üzerine düşebiliyorlar. Böylece tıpkı Breaking Bad, Ozark gibi dizilerde olduğu gibi, o ana kadar sıradan bir insan görünümündeki kahraman kendini suç dünyasının içinde buluyor. Allison’ın Kevin’den kurtulması lazım, bunun başka yolu yok. Senarist Valerie Armstrong Kevin Can F*** Himself’deki Kevin’i, yeni emekli olmuş, olağanüstü bencil bir polis memurunun hikayesini anlatan meşhur sitcom Kevin Can Wait ‘ten yola çıkarak yazdı. Kevin (Kevin James), karısını o denli umursamıyordu ve ona karşı öyle saygısızdı ki, Erinn Hayes’in canlandırdığı Donna karakteri iki sezon arasında yapımcılar tarafından öldürüldü. Bu ışıkta, Allison haklı bir davanın intikamını alıyor diyebiliriz.

Bencil erkeklere son

Allison ve Kevin’in geçmiş hikayesini, onları neyin bir araya getirdiğini bilmiyoruz. Tek gördüğümüz ortada manipülatif, ultra bencil bir erkek ve artık canına tak demiş bir kadın olduğu. Allison halim selim, söz dinleyen bir eşken onu intikam alacak hale neyin getirdiği o denli net değil. Fikir olarak müthiş olsa da, uygulamada zayıflıklar var. Bu anlamda dizinin dalga geçtiği sitcomlar kadar yüzeysel bir yaklaşımı olduğunu da belirtmek lazım. Kevin Can F*** Himself zararsız olarak görmek üzere şartlandığımız ve eğitildiğimiz ama aslında şiddetin ve tacizin ta kendisi olan davranışları görmemizi ve bizleri kendimize gelmemiz için uyandırmayı amaçlıyor. Tam olarak amacına ulaştı mı, bunun kararını seyirci verecek.