04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Kaosun içinde inancını koruyanlar

II. Dünya Savaşı sonrası Berlin’inde geçen Netflix dizisi The Defeated’in başrol oyuncuları Nina Hoss ve Taylor Kitsch ilginç bir ikili olmuş
Kaosun içinde inancını koruyanlar
1946 yılında savaş sonrası Berlin’de geçen The Defeated’in dünyasında iş yok, aş yok. Hayatta kalmak için hırsızlık yapmak normal bir şey. Suç oranının böylesi yüksek olduğu bir yerde Almanya’nın silahlanması yasak olduğundan, zaten dökülen polis teşkilatının elinde silah namına sandalye bacaklarından başka bir şey de bulunmuyor. Yöneticisi eski üniversite hocası, dil bilimci yeni polis Elsie Garter (Nina Hoss). Berlin’de teşkilatın kurulmasına yardımcı olmak için gelen New York’lu polis ise Max McLaughlin (Taylor Kitch) adında genç bir adam. Diğer yandan Amerikalılar, Ruslar ve İngilizler gücü ele geçirmek için yarışırken, zayıf düşmüş insanların kaderi gaddarların tasarrufunda. Bir de saklanan Nazileri işkence ederek öldüren bir seri katil var.

Karanlık zamanlar portresi

Max McLaughlin’in amacı, savaş sonrası Berlin’in mafya lideri olan “Engelmacher” Gladow’u yakalamak. Aynı zamanda Nazileri öldüren kayıp kardeşi Moritz’i bulmak gibi gizli bir hedefi de var. Ancak ne yazık ki Soğuk Savaş’ın başlarında bir piyon olarak kullanıldığının farkında değil. Sekiz bölümlük dizinin esas yıldızının ağırbaşlılığı ve duyarlılığı ile sizi alıp götürecek Alman oyuncu Nina Hoss olduğunu belirtmek lazım. Canlandırdığı karakter Elsie’nin ahlaken çökmüş bir dünyada yiğitliği, fazileti ve inancıyla Max’ten daha çok onun yanında olmanızı sağlıyor. İskandinav yapımı Bron / Broen ve Midnight Sun’ın yaratıcısı Måns Mårlind’in eseri olan dizi, geçmiş diye bir şey artık kalmadığına göre şimdiyi sevmeye odaklanıyor. İnsanlığın özünü, savaş sırasında dahi barışı sağlayabilmeyi ve en onursuz şartlar altında bile güvenini yitirmemeyi, en karanlık zamanların güçlü bir portresini sunarak anlatıyor.