26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Kore usulü zengin entrikası

Netflix’in yeni Kore dizisi Mine aşırı zengin bir ailenin ‘yen içinde kırılan kollarını’ anlatıyor
Kore usulü zengin entrikası
K-dramalar tüm dünyada ve ülkemizde çok popüler ve özellikle son 20 yılda giderek prodüksiyon bakımından daha büyük bütçelerle yönetildikleri görülüyor. Süper zengin ailelerin hayatı ise en sevilen konulardan biri. Güney Kore’nin yüzde 1’inin hayatını anlatan Netflix’in yeni K-draması Mine da Sky Castle, Inheritors gibi dizilerin arasında yerini aldı.

Aile holdingi

Mine’ın hikayesi, Başkan Han tarafından yönetilen öncü gayrimenkul geliştirme şirketi Hyowon Group’un etrafında dönüyor ancak olaylar Han’ın iki gelininin aile işlerine girmesi ve onların abartılı hayatını çalmak isteyen diğer kadınların ortaya çıkmasıyla birlikte şekilleniyor. Seo Hee-soo ve Jeong Seo-hyun Hyowon Group’un kurucu ailesinin iki gelinidir. Eltiler, farklı kişiliklerde olmalarına karşın iyi anlaşmaktadırlar ve Hyowon Malikanesi’nin genel anlamda huzurlu bir hayatı vardır. Eski oyuncu, ikinci gelin Seo Hee-soo, kocası Han Ji-Yong ve küçük üvey oğlu Ha-joon ile birlikte müştemilatta, birinci gelin Jeong Seo-hyun ailenin en büyük erkek çocuğu olan alkolik ve işe yaramaz kocası Han Jin-ho ile birlikte ana binada yaşamaktadır. Büyük gelin, kendine ait sırları ve acıları olan bir karakter. Aslında bir kadını sevmesine rağmen, böylesine güçlü bir ailede konumunu koruyabilmek için cinsel yönelimini aileden saklaması gerekmektedir. Diğer yandan bir zamanlar oyuncu olan Seo Hee-soo ise, kuralların onu kısıtlamasına izin vermeyen bir kadın.

İki gelin bir arada

Ailenin küçük torunu Ha-joon için verilen özel öğretmen ilanına yanıt vererek, malikanede çalışmak üzere iki kadın işe başvurur: İyi kalpli, kimsesiz Kim ve mülakat sırasında gözünü meydan okurcasına işverene diken Kang Ja-kyung. Sonunda, iyi kız hizmetçi olurken, kötü kalpli olan mürebbiyelik görevini kapar. Bu arada ailenin reisi rahatsızlanıp hastaneye kaldırılır ve holdingi yönetecek yeni bir aday bulunması gerekir. Ailenin kirli sırları ortaya dökülmeye başlayınca iki gelin boyun eğmek yerine, güçlerini birleştirerek kontrolü ele alıp, kaderlerini beraber çizmeye karar verirler. Hırslı erkek çocuk, hak ettiği yere gelememiş kız çocuk, gözü yükseklerde hizmetçi, bedbaht anne gibi ögelerin bulunduğu, açgözlü kalantorların dünyasını yansıtan Mine için bir tür Dallas, Dynasty hatta yer yer Succession bile denebilir. Ama Mine esas kadın dayanışması ve LGBTİ+ temsili bakımından ilginç bir dizi. Dizide aile bağları biraz karışık; gizli ilişkiler, evlilik dışı doğan çocuklar var. Bunlar miras için savaşıyorlar. Diğer yandan aşağıdakiler – yukarıdakiler, haddini aşıp kendini efendileriyle kıyaslayanlara karşı sadık hizmetkarlar var. Seks ve çıplaklık ise yok. Güney Kore usulü zenginlik ve entrika görmek istiyorsanız kaçırmayın.
Inheritors
Inheritors

Kore’nin yüzde 1’i

Inheritors: Zengin okuluna giden çocuklar, holdingcilik, zengin oğlan-fakir kız, kardeşler ve en yakın arkadaşlar arası kıyasıya rekabet, bir K-drama’da olması gereken tüm ögeler bu dizide. Marriage Contract: Amansız bir hastalığın pençesine düşmüş olan genç bekar anne, kızının geleceği için zengin bir adamla evlenmeye karar verir. Diğer yandan adam da bu evlilikle kendi annesinin hayatını kurtarmayı planlamaktadır. Sky Castle: Çocuklarınıza ayrıcalıklı bir hayat sunmak için neleri göze alırsınız? Kore gibi rekabetin esas olduğu bir ülkede, dört farklı aileyi merceğine alarak bu soruyu yanıtlamaya çalışan dizi, türünün en iyi örneklerinden. VIP: Üst düzey müşterilere hizmet veren bir mağazanın çalışanlarının karmaşık hayatları. High Society: Taejin Pacific Group CEO’sunun sorunlu küçük kızı, ailesinin ona sunduğu hayatı reddederek mutluluğu aramaya karar verir.