25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2021 09:55 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Koronavirüsün hafife alındığı o ilk 54 gün

BBC'nin Our World kuşağının özel belgeselinde bilim insanlarının Covid'in farkına varmaları ile resmi açıklama arasında geçen 54 günün hikayesi var
Koronavirüsün hafife alındığı o ilk 54 gün

Bir yıldan uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisinin Çin ve ABD’da ortaya çıkışını anlatan Dünyamız: 54 Gün, Çin ve Pandemi ile Amerika ve Pandemi isimli iki bölümlük özel belgesel serisi, perde arkasındaki çarpıcı gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor. BBC imzalı bu yapım 16 Mayıs saat 21:30’dan itibaren Digitürk, Tivibu ve D-Smart üzerinden izlenebilen BBC Earth kanalında izlenebilecek. Platformların uygulamalarında da yeni bölüm gelene kadar eski bölüm bulunuyor.

O dönemde ne olup bitti?

Pekin’in aniden 11 milyonluk bir şehir olan Wuhan’ı karantinaya alması tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Dünya çapında panik dalgası yayılırken, Çinli yetkililer haftalarca salgının kontrol altında olduğunu savundu. Peki o süreçte gerçekten neler yaşandı? Bu çarpıcı belgesel, Çinli yetkililerin ve bilim adamlarının bildikleriyle dünyaya anlattıkları arasındaki uçuruma ve karantinaya yol açan olayların arka planına dikkat çekiyor. Belgeselin ikinci bölümüyle birlikte Amerika’da doğrulanmış ilk vaka sonrası Donald Trump’ın ulusal acil durum ilanı arasındaki kritik günlerin perde arkasına geçiyoruz. Birinci elden tanıkların ifadelerine yer veren belgesel, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan Amerika’nın pandeminin yörüngesini değiştirebilme ve binlerce hayatı kurtarma gücüne sahip olmasına rağmen bunu yapmadığını gözler önüne seriyor.