25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Küçükler için pozitif mesajlar

Malum, evde zaman geçirme süresi hepimiz için uzadı. Çeşitli yaşlardaki çocukların ilgiyle izleyebilecekleri nitelikli ve eğlenceli bazı dizileri sayalım
Küçükler için pozitif mesajlar
Burak Göral
Dijital platformların ve internetin çocuklar için üretilen içeriklere olan ilgisi ve üretimi pandemiyle birlikte fazlasıyla arttı elbette. Bu içeriklerin nitelikleri de zamanlarının çoğunu evde geçiren aileler ve çocukları için normalden fazla önem kazanmış durumda. Evde zaman geçirme sürelerimiz bu kadar uzamışken çeşitli yaş gruplarındaki çocukların da ilgiyle izleyebilecekleri dramatik diziler bulunabilir, onları da kendi yaşları için yapılmış nitelikli ve eğlenceli dizilerle buluşturabiliriz. 

Ebeveynlerle birlikte

İki yıldır sosyal medya ve aynı isimli internet sitesinden ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte izleyebilecekleri film ve dizileri takip eden ve bunları değerlendiren Çocukla Sinema oluşumunun önerdiği beş güzel çocuk dizisini sıralayalım. Bu diziler pozitif mesajlarla dolu zeki hikayelere sahip, hem eğlenceli hem öğretici olabilen, akıcı yapımlar.
Bebek Bakıcıları Kulübü
Bebek Bakıcıları Kulübü
Bebek Bakıcıları Kulübü (The Babysitters Club) 10+  Ortaokulda okuyan beş tane çok yakın kız arkadaş bir “Bebek Bakıcıları Kulübü” açarak profesyonel ajanslardan daha uygun bir fiyatla kendi harçlıklarını kazanmaya karar verirler. Birbirlerine de yardımcı olurlar. (Netflix) Gortimer Gibbon ve Normal Sokak Maceraları (Gortimer Gibbon’s Life on Normal Street) 7+  Gortimer ve iki yakın arkadaşı küçük bazı sihirli olayların yaşandığı mahallelerinde gündelik hayatlarını sürdürürlerken bazı bölümlerde küçük dedektiflikler yapıp sorun çözüyorlar. (Prime Video) Creeped Out 10+ Daha büyük çocuklar için, korku öğeleri taşıyan “alacakaranlık kuşağı” hikayeleri... Her çocuk için müsait değil. Netflix’in 7+ vermesine bakmayın, bazı sahneler hayli ürkünç gelebilir küçüklere. Aslında çocuklar için yapılmış Black Mirror da diyebiliriz. (Netflix) 
Biraz Sihir Gerek
Biraz Sihir Gerek
Biraz Sihir Gerek (Just Add Magic) 7+  Aynı sınıfta okuyan, yemek ya da tatlı bir şeyler pişirmeyi çok seven 11-12 yaşlarında üç yakın kız arkadaş eski bir yemek tarifi defteri bulur. Uyguladıkları her tarif onlara hem gizemli hem de komik bazı olaylar yaşatır. Özellikle de kız çocukları için nefis bir yapım. (Prime Video) Dört Dörtlük Dedektifler (The InBESTigators) 6+  11 yaşındaki dört çocuk okulları ve mahallelerindeki bazı küçük sabotajları, hırsızlık ve kayıp vakalarını zeka ve empati yetenekleri sayesinde çözüyorlar. Bütün vakaları seyircilere bakarak anlatıyorlar. (Netflix)