28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 21.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Kurtları kapana kıstıran kadınlar

BluTv’deki Şili dizisi La Jauria kadın haklarını öne çıkaran, özellikle istismar konusunda zihinleri netleştiren bir polisiye-gerilim
Kurtları kapana kıstıran kadınlar

Tacizci tiyatro öğretmenlerinin görevden alınması isteğiyle boykot yapan bir grup Santiagolu liseli feminist kızın lideri ortadan kaybolur ve soruşturma başlar. Kadınlardan oluşan özel ekip de bu soruşturma sırasında dark web üzerinden hareket eden, kendilerine ‘sürü’ (la jauria) adını veren ve kadınları hedef alan son derece tehlikeli bir grubun varlığından haberdar olur. Blanca’yı bulma çabaları esnasında da elbette öğrencilerin, öğretmenlerin, ebeveynlerin ve polislerin eteklerindeki taşlar birer birer dökülür ortaya.

Gündemle örtüşüyor

Yönetmen Lucia Puenzo, son iki yılda Latin Amerika’da kadın haklarıyla ilgili çok şeyin değiştiğini, farkındalığın arttığını ve ilk kez gündemle bu derece örtüşen bir dizi çektiğini belirtiyor. Nitekim dizi, istismar konusunda kafaların karışık olduğu alanlara özel olarak dikkat çekiyor, eskiden istismar olarak kabul edilmeyen kavramların altını çiziyor, muğlak alanları belirginleştirmeye uğraşıyor.

Oscar’lı film oyuncusu

Soruşturma için kurulan ve kadınlardan oluşan üç kişilik ekibin bir üyesi, 2017 Oscar ödüllü Muhteşem Kadın (Una Mujer Fantástica) ile yıldızı parlayan Daniela Vega. Dizinin yapımcıları arasında yakın dönem Şili sinemasının en başarılı temsilcilerinden Pablo Larraín de yer alıyor. Toplam sekiz bölüm.