24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.02.2022 13:29 | Son Güncelleme: 21.02.2022 13:45

Marvel yeni bir çizgi roman projesi için George RR Martin ile anlaştı

Game of Thrones (Taht Oyunları) adıyla ekrana uyarlanan A Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) roman serisinin yazarı George RR Martin, Marvel ile anlaştı
Marvel yeni bir çizgi roman projesi için George RR Martin ile anlaştı

Marvel Comics yayınlarında görünen karakterlerin yer aldığı filmlerle son 20 yıldır sinemada gişeyi domine eden Marvel Studios, Game of Thrones (Taht Oyunları) adıyla dizisi çekilen ve rekorları alt üst eden A Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) isimli epik fantezi roman serisinin yazarı George RR Martin ile anlaştı.

"Marvel ile çalışma ayrıcalığı neşe veriyor"

Martin, yeni çizgi roman serisi hakkında yaptığı ilk açıklamada Marvel Comics'le çalışmanın ayrıcalık olduğunu ve bunun kendisine sonsuz bir neşe verdiğini söyledi.

Cornell ve Hawthorne tarafından ekrana uyarlanacak

1 Haziran'da piyasaya sürülmesi planlanan çizgi roman serisi, Martin'in editörlüğünü yaptığı ve ilk olarak 1987'de yayımlanmaya başlayan Wild Cards antolojisinden uyarlanacak. 28 roman ve onlarca kısa hikaye içeren antoloji 40'tan fazla yazarın imzasını taşıyor. Martin'in 80’lerde başladığı bu bilim kurgu serisi, yazar Paul Cornell ve sanatçı Mike Hawthorne tarafından ekrana taşınacak.

Cornell, Wild Cards, süper kahramanlara benzersiz bir yaklaşım olmaya devam ediyor, o zamandan beri her şeyi etkileyen bir yaratılış hikâyesi, ama aynı zamanda gücünü elinde tutmaya devam ediyor" sözleriyle haziran ayında birinci bölümü yayınlanacak The Drawing of Cards adlı mini çizgi roman dizisine dair heyecanını dile getirdi.