30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Mutfakta aşk mı var? 

Netflix’teki Cook of Castamar dul bir lord ve agorafobik bir aşçı hakkında erotik sahneleri bol tutulmuş bir dönem dizisi
Mutfakta aşk mı var? 
Defne Akman
[email protected] Netflix’in Top 10 listesinde aylarca kalan Bridgerton’ın bol seksli anlatımından sonra dönem dizilerinde öyle bir eşik aşıldı ki, bir daha hiçbiri aynı olmadı sanki. Şehvetli, fantezili La Cocinera de Castamar ya da İngilizce adıyla The Cook of Castamar da bu tür dizilere İspanya’dan bir örnek. Tatiana Rodríguez tarafından Fernado J. Múñez’in 2019 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan dizi, agorafobik bir aşçı ve dul bir soylunun aşk hikayesini anlatıyor. Yavaş ilerleyen dönem dizisi, yan hikayeler ve kesişen karakterlerle destekleniyor.

Aşk engel tanımıyor

18’inci yüzyıl Madrid’inde sınıf ayrımının keskin olduğu bir toplumda geçen dizinin ana iskeletini seks, cinayet ve entrikalar oluşturuyor. Michelle Jenner tarafından canlandırılan Clara Belmonte iyi eğitimli ancak babasını savaşta kaybedince çalışması gereken bahtsız bir genç kadın. Babasının ölümü onda psikolojik bir hasar da bıraktığı için açık alanlara çıkamıyor. Clara, talihsiz bir kazada çok sevdiği karısını yitiren Castamar Dükü Don Diego’nun (Roberto Enriquez) malikanesinde çalışmaya başlayınca, ikili zaman içinde yemek üzerinden tutkulu ve derin bir ilişki geliştiriyorlar. Elbette o dönem için derebeyi ile aşağı sınıftan bir kadının aşkı kabul edilebilecek bir şey değil. Dahası bu tür ilişkiler günahkâr şehvet ve hatta sapkınlığın bir sonucu olarak görülüyor, kadınlar ise efendilerini baştan çıkarmakla suçlanıyorlar. Ama tahmin edeceğiniz üzere, aşk engel tanımıyor.

Ye ve izle

Uncorked   Genç adam şarap uzmanı olmayı hedeflemektedir. Ancak babası onun ailenin barbekü restoranında çalışmasını istemektedir. (Netflix) Neşeli Günler Turşunun iyisi limonla mı olur sirkeyle mi? Münir Özkul, Adile Naşit ve tüm Yeşilçam efsaneleri burada. (Netflix) Hedefim Sensin  Çiğ köfteci Zekeriya Taştan, İstanbul’dan kaçarak güzel bir adada yeni bir hayata başlar. Ata Demirer, Demet Akbağ ve Gonca Vuslateri bu komedide. (Netflix) Eat, Pray Love  Julia Roberts hayatın anlamını ararken makarnaları, körileri, satayları götürmeyi ihmal etmiyor. (Netflix)