14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

“Pandemide izleyici alışkanlıkları değişti”

Discovery Rusya’nın Ülke Müdürü Grigory Lavrov, DMAX ve TLC’nin yeni Genel Yayın Yönetmeni pozisyonuna atandı. Lavrov pandemi döneminde daha çok izlendiklerini, insanların yeni rutinine ayak uydurmak zorunda kaldıklarını söylüyor
“Pandemide izleyici alışkanlıkları değişti”
Defne Akman
Gerçeğe dayalı eğlence içeriğiyle insanların kendilerini ve tutkularını bulmalarına yardımcı olmak... DMAX ve TLC’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve başlayan Grigory Lavrov, Discovery’nin stratejisini böyle açıklıyor. Lavrov’la Türkiye’deki izleyici alışkanlıklarını konuştuk.  Pandeminin başında, TV izlemede kayda değer bir artış yaşandı. Gündüz saatlerindeki TV izlemeleri geçen yıla kıyasla çok daha fazlaydı. Özellikle genç, çocuk ve erkek seyirci nüfusunda daha belirgin bir artış yaşandı. TİAK TV İzleyici Ölçüm Paneli sonuçlarına göre; 2020’nin yılında hem TLC hem de DMAX şimdiye kadarki en iyi Mayıs ayı performansını yakaladı. 

Dijital mecralar keşfedildi

Yaşadığımız sürecin doğal bir sonucu olarak, izleyiciler yeni beceriler edinmek ve kişisel gelişimlerine odaklanmak istediler. Biz de insanların yeni rutinlerine ayak uydurmak zorunda kaldık. 
Ağır Kardeşler
Ağır Kardeşler
Çocukların tüm gün evde kalması ve bir kısım insanların evden çalışması, izleyici alışkanlıklarında değişikliklere neden oldu. Biz de akışlarımızı bu yeni düzene göre yapılandırdık.  Evde daha çok vakit geçirmenin etkisi ile birçok insan, dijital mecraları keşfetmiş oldu. Bu durum, medya şirketlerinin dijital hizmetlerini geliştirmesine neden oldu. Discovery de bu dönüşümden nasibini aldı. Geçtiğimiz aylarda discovery+’ın dünya lansmanını gerçekleştirdik. Türkiye’de ise, BluTV ile ortaklığımızı duyurduk.  En sevilen TLC içeriklerimizden Temizlik Bağımlıları – İngiltere yepyeni bölümleri ile geri dönüyor. Ağır Kardeşler gibi beğenilen programlar ile bu tarzda yepyeni içerikler de gelecek. DMAX’te ise heyecan verici filmlerimizin yanı sıra, “Hayatta Kalma” ve “Gizemli Olaylar” kuşakları yepyeni yüzlerle dönecek.
Temizlik Bağımlıları
Temizlik Bağımlıları