18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 28.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Roma’nın sekizinci kralı Totti

GAİN’deki altı bölümlük One Captain dizisi, Roma’nın efsanevi oyuncusu Francesco Totti’nin benzersiz kariyerini anlatıyor
Roma’nın sekizinci kralı Totti
Mithat Koray
Dijital platformlarda sayıları hızla artan futbolcu biyografilerinde son dönemde sahne İtalyanların. Bu yapımlardan biri GAİN’de izleyiciyle buluşan One Captain (Bir Kaptan). Altı bölümden oluşan ve toplam süresi yaklaşık dört saat olan dizinin kahramanı, Roma’nın efsane kaptanı Francesco Totti.

Genç yaşta kaptan

Yönetmenliğini Luca Ribuoli’nin üstlendiği yapım, ünlü yıldızın sakatlıklarla boğuştuğu ve futbolu bırakmayla devam etme arasında gelgitler yaşadığı dönemi ön plana alarak, biraz karmaşık sayılabilecek bir akışla Totti’nin etkileyici kariyerini anlatıyor. Diğer futbol starlarına göre renksiz sayılabilecek bir yaşamı olan Totti’nin en önemli özelliği, aldığı cazip tekliflere karşın profesyonel kariyerinin tamamını Roma’da geçirmesi. Başkent ekibinde genç yaşta kaptanlık onuruna erişen yıldız futbolcunun, yaklaşık çeyrek asırlık Roma serüveninde taraftar ve şehirle kurduğu güçlü bağ dizinin ana teması bir ölçüde. O, bir mahkumun kendisini yakından görmek için tahliyesini 10 gün ötelemeyi göze alabildiği ya da nikah saatini değiştirebildiği bir kahraman. Taraftar için Roma’nın sekizinci kralı. Ancak bir yandan ilerleyen yaşı ile sakatlıklar diğer yandan teknik direktörü ile yaşadığı sorunlar Totti’yi çok sevdiği yeşil sahalardan ve kulübünden kopma noktasına getiriyor. One Captain’in finalinde ise futbol tarihinin en görkemli vedalarından biri yer alıyor. Üstelik sürpriz bir oyuncu değişikliğiyle. Dizide Totti’yi Pietro Castellitto canlandırıyor. Ancak oyunculuk olarak öne çıkan isim Luciano Spalletti rolündeki Gianmarco Tognazzi. Soyadından anlaşılacağı üzere bu aktör İtalyan sinemasının meşhur Tognazzi’lerinin üyesi. (Bu aileden Ricky Tognazzi’nin, fanatik Roma taraftarının maceralarını beyaz perdeye taşıyan Ultra’nın yönetmeni olduğunu da belirtelim.) Totti’nin tam zıttı bir karaktere sahip takım arkadaşı Antonio Cassano’yu canlandıran Gabriel Montesi’nin performansı da başarılı.