28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 06.07.2022 17:30 | Son Güncelleme: 06.07.2022 17:54

Stranger Things etkisi: Metallica'nın Master of Puppets'ı zirvede

Stranger Things 4. sezon finali sadece dijital platformda değil müzik listelerinde de fırtına gibi esiyor. Dizinin hayranları, Eddie Munson'ın çaldığı Metallica'nın Master of Puppets için seferber oldu
Stranger Things etkisi: Metallica'nın Master of Puppets'ı zirvede

Netflix'in sevilen doğaüstü serisi Stranger Things’in dördüncü sezonunun ikinci kısmı 1 Temmuz’da yayınlandı. Dizinin konusu kadar müzikleri gündem oldu. İzleyiciler sezon finalinde sadece Kate Bush'un klasiği Running Up That Hill'i değil, aynı zamanda Eddie Munson'ın (Joseph Quinn) performansı ile başka bir ikonik melodiye eşlik etti.

Stranger Things 4. sezon 1. kısım 27 Mayıs günü izleyici ile buluşmuştu. 4 sezon 2 kısım ise 1 Temmuz'da yayınlandı. Sezon finaline Eddie Monsun karakterinin çaldığı parça damga vurdu.

Kate Bush'un şarkısının dizide yer alması ile listelerin zirvesine yükselmesinden iki hafta sonra, Amerikan heavy metal grubu 1986’da çıkarttıkları single'larına ilgide inanılmaz bir artış gördü.

Eddie Monsun'ın çaldığı şarkı Metallica'nın 1986'da yayınladıkları üçüncü albümleri Master of Puppets'a ismini verdi 8 dakika 36 saniyelik uzunluğuyla albümdeki en uzun eser olan şarkının 3,5b dakikasındaki kompleks enstrümetal bölümle dikkat çeker 

Şarkının listede yükselmesi, Stranger Things karakteri Eddie Munson'ın (Joseph Quinn), dördüncü sezonun son bölümünde arkadaşlarının planlarını tamamlamalarına izin vermek için bir oyalama tekniği olarak gitarıyla Master Of Puppets'ı çalmasından sonra oldu. İzleyiciler o zamandan beri herkesi heavy metal şarkısını İngiltere listelerinde bir numaraya getirmeye çalışıyor.

Metallica: İnanılmaz bir onur

Metallica konu hakkında salı günü (5 haziran) yaptığı açıklamada, "Sadece ‘Master of Puppets’ı diziye dahil etmekle kalmayıp, onun etrafında böylesine önemli bir sahneyi inşa etmek için çok heyecanlıydık. Eddie'nin yolculuğunun bu kadar büyük bir parçası olmak ve bir kez daha gösteride yer alan diğer tüm harika sanatçılarla birlikte olmak inanılmaz bir onur” dedi.

"Kate Bush'tan teşekkür"

Bu yazın başlarında, Kate Bush'un Running Up That Hill şarkısı Stranger Things'in en yeni sezonunda yer almasının ardından Birleşik Krallık Resmi Singles Chart'ta 1 numaraya ulaşmıştı. Bu şarkı 1985'te piyasaya çıktığında 3 numaraya kadar yükselmişti. Bush, Metallica gibi, müziğinin yeniden hayata gelmesinden dolayı minnettar. Web sitesinde paylaştığı bir gönderide, hayranlarına yenilenen destek için teşekkür etti.

Bush, “Fantastik, sürükleyici yeni Stranger Things dizisinin ilk bölümünün yakın zamanda Netflix'te yayınlandığını duymuş olabilirsiniz. Bölüm, şovu seven genç hayranların yepyeni bir yaşam süresi verdiği Running Up That Hill şarkısını içeriyor - ben de onu seviyorum!” dedi.

 Kaynak: Daily Mirror