20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2023 13:53 | Son Güncelleme: 28.03.2023 15:22

Young Wallander'ın 3. sezonu iptal edildi

1899, Uncoupled ve Ridley Jones gibi iki sezonun yayınlanmasının ardından iptal edilen popüler suç dizilerine bir yenisi daha eklendi. Young Wallander'ın vedası Netflix kullanıcılarının tepkisini çekti
Young Wallander'ın 3. sezonu iptal edildi

Netflix, bir başka popüler diziyi daha rafa kaldırdı. 1899, Uncoupled ve Ridley Jones gibi dizilerin iptalinden sonra 2020'de vizyona giren oyuncu kadrosunda Adam PalssonRichard Dillane ve Ellise Chappell gibi isimlerin dram-suç dizisi Young Wallander da iptal edildi.

Adam Palsson Young Wallander (2020)

Övgü dolu eleştiriler almasına rağmen dizi üçüncü sezon için onay almadı. Haberi duyan dizi hayranları ise tepkilerini Twitter'dan paylaştı.

Young Wallander hakkında

Bilmeyenler için dizi, daha önce BBC dizisi Wallander şeklinde uyarlanmış olan popüler Henning Mankell serisine dayanıyor. Dizi, ilk sezonuyla Eylül 2020’de çıkış yaptıktan sadece birkaç ay sonra Kasım 2020’de yenilendi. Genç Wallander, özellikle toplam 35 gün boyunca ilk 10 listesinde kalmayı başardığı İsveç’te başarılı oldu. Aynı zamanda diğer İskandinav ülkelerinde de iyi performans gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde, dizi sadece 3 gün boyunca ilk 10’da yer alırken, Birleşik Krallık’ta 8 gün boyunca göründü.

İsveçli aktör Adam Palsson, romanlara ve diziye adını veren dedektif Kurt Wallander olarak başrolde yer alırken, Argo ve The Last Kingdom'ın yıldızı Richard Dillane'la Black Mirror’ın önceki sezonlarında yer alan Leanne Best diğer önemli rolleri üstlendi.

Modern yeniden uyarlama

Pålsson, Mankell'in kitaplarının BBC uyarlamasında Kenneth Branagh tarafından canlandırıldıktan sonra Wallander rolünü üstlenmiş oldu. Young Wallander, günümüz İsveç atmosferinde, giderek şiddetlenen ortamda kariyerinin ilk basamaklarını tırmanan Kurt Wallander'in dedektif hikayesinin modern bir yeniden uyarlanması.

İlk sezonda, bir genci korkunç bir saldırıdan kurtaramayan Wallander, suçu çözmek için suçuyla başa çıkmayı öğrenmek zorunda kaldı ve 6 bölümlük bir macera izleyici karşısına çıktı. Dizinin yazarlığını Anoo Bhagavan, Jessica Ruston ve Ben Schiffer yaptı. Yönetmen koltuğunu ise Ole Endresen ve Jens Jonsson paylaştı.

2. sezondan 1 yıl sonra iptal edildi

Dizinin ikinci sezonu ise Young Wallander: Killer's Shadow 17 Şubat 2022'de izleyiciyle buluştu. İptal kararı ise 6 bölümün yayınlanmasından neredeyse bir yıl sonra geldi.