26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.01.2023 04:36 | Son Güncelleme: 12.02.2023 13:32

Apple-Google savaşı

Apple kurucu ortağı Steve Jobs daha 2009’da Google’a “termonükleer savaş” açmıştı. Bugün 2.26 trilyon dolarlık Apple ile 1.27 trilyon dolarlık Google arasında alevlenen savaşın üç cephesi var: Arama motoru, haritalar ve reklam
Apple-Google savaşı

Patrick McGee / Financial Times

Apple, Big Tech adıyla bilinen dev teknoloji şirketlerini karşı karşıya getiren harita, arama ve reklam konularında ilerleme kaydederek mobil işletim sistemini Google’ın ana şirketi Alphabet tarafından sunulan araçlardan ayırmak istiyor.
Google 2000’li yıllarda Android işletim sistemini satın alıp popüler hale getirdiğinden beri akıllı telefon piyasasında Silikon Vadisi’nin iki devi arasında ciddi rekabet söz konusu.
Android’in aslında Apple’ın iOS mobil yazılımını taklit eden “çalıntı bir ürün” olduğunu iddia eden Apple kurucu ortağı Steve Jobs Google’a “termonükleer savaş” açmış, 2009 yılında Google’ın o günkü CEO’su Eric Schmidt’i Apple yönetim kurulundan kovmuştu.
Rekabet o günden beri yumuşadı ancak iki eski Apple mühendisine göre şirketin Google’a duyduğu “kin” geçmiş değil. Bu mühendislerden biri Apple’ın ezeli rakibiyle hala “sessiz bir savaş” yürüttüğünü söylüyor. Bunun için de kendi ürünlerini Google hizmetlerinden ayıracak araçlar geliştiriyor. Apple ise konu hakkında yorum yapmadı.