03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 04:31 | Son Güncelleme: 07.07.2023 04:33

İddialı ama ilginç bir rakı deneyimi

Cradle of Food’da kurulan iki meyhane masasının etrafında buluşan ünlü şefler, yazarlar meze niyetine pub yemekleri ve rakı eşliğinde egolarını bırakıp ortak bir amaç için bir araya gelmişti
Steak and Ale pie
Steak and Ale pie

Teoman Hünal / [email protected]

Thames Nehri’nin kenarında Londra’nın tarihi balık hali Old Billingsgate’de upuzun iki masa kurulmuştu. Old Billingsgate nehir kenarındaki konumu ve Tower Bridge manzarası ile bu dünya şehrinin en cazip etkinlik alanlarından birisi olmuş. Ama bu seferki etkinlik Londra’nın bile alışık olmadığı tarzda bir etkinlik idi. Old Billingsgate’de “Cradle of Food/Yiyeceğin Beşiği” başlıklı konferans yapılacaktı. Konferansa ve eşliğinde verilecek yemeklere dünyanın dört bir köşesinden yeme içmeyle ilgili önemli akademisyenler, yazarlar ve ülkemizden en iyi restoranlarımızın şeflerinden bir çoğu ile yemek yazarlarımız katılacaktı.
Konferansı düzenleyenler yemek yazarı Cemre Torun ile ülkemizin en ünlü şeflerinden, Modern Anadolu Mutfağı’nın öncülerinden Mehmet Gürs “Gelir misin” diye sorduğunda hem bu ikiliye ve yaptıkları işlere olan sonsuz güvenimden, hem de konferansın mimarları Cemre Torun ile Mehmet Gürs’ün üzerinde üç beş yıldır uğraştıkları -ve ilk 2 lotunu büyük bir keyifle yudumladığım- Prototip Rakı’nın destekleriyle yapılmasından dolayı hiç düşünmeden “Tabii ki gelirim” dedim. Pişman da olmayacaktım.