29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.05.2023 04:30 | Son Güncelleme: 26.05.2023 04:30

“İnsanı bütün olarak görürseniz hastalıkları ıskalamazsınız”

Kral III. Charles’ın doktoru Isaac Mathai, başa çıkılması zor olan diyabet, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıkları tedavi ederken hastanın aile öyküsü, yaşam tarzını dikkate alıyor. Ayurveda, homeopati gibi kadim teşhis yöntemlerini modern yöntemlerle birlikte harmanlıyor
Yeşim Nur Mantaş
Yeşim Nur Mantaş [email protected]
Dr. Isaac Mathai’nin uzmanlık alanları arasında diyabet, yüksek tansiyon gibi  kronik rahatsızlıklar var. (Fotoğraf: Ferhat Zupçevic)
Dr. Isaac Mathai’nin uzmanlık alanları arasında diyabet, yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlıklar var. (Fotoğraf: Ferhat Zupçevic)

Bütüncül tıp doktoru Isaac Mathai’nin dünya genelinde pek çok ünlü hastası var. Bunların en tannmışları arasında İngiliz Kraliyet Ailesi yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Kraliçe II. Elizabeth, oğlu İngiltere Kralı III. Charles ve eşi, Mathai’nin hastaları arasında. Hindistan’ın Bangalore kentinde önemli bir bütüncül sağlık merkezi olan SOUKYA’nın kurucusu ve yöneticisi olan Dr. Mathai, ayurveda, natüropati, homeopati ve yoga terapisi gibi yöntemlerle tedavi edilmesi güç gibi görülen bazı tıbbi sorunları tedavi ediyor. Dr. Mathai ile son yıllarda hem ülkemizde hem de dünyada giderek artan kronik sorunları ve bunları bütüncül tıp yöntemiyle yenmenin yollarını konuştuk.