25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Biraz hayal, biraz gerçek, biraz macera

Haftanın kitaplarında hatıraların önemi, duygular ve ifade biçimleri konuları öne çıkıyor. Gülten Dayıoğlu’nun beklenen yeni romanı da genç okurlara fantastik bir macera vaat ediyor
Biraz hayal, biraz gerçek, biraz macera

3-6 yaş

Hafize Çınar Güner’den Eğer, çocuk olmanın doğasını ve çocukluk hallerini sevimli bir şekilde anlatan sıcacık bir hikâye. Çocukların bol sorulu ve çok hareketli dünyasının ahtapot, kaplumbağa, balık, timsah ve daha birçok hayvanın üzerinden anlatıldığı Eğer, yetişkinlerin beklentilerine karşılık çocukluğun tüm doğallığıyla yaşanmasına dair, büyükler için de mesajlara sahip.  
  • Eğer / Hafize Çınar Güner / Resimleyen: Burcu Yılmaz / Nesin Yayınevi / 28 Sayfa 

7-8 yaş

Can Göknil’den Hatıraları Saklama Sandığı, hatıraların önemi, bir döneme tanıklık etme ve sevgi üzerine mesajları olan; tarihteki ünlü ressamları çocuklara tanıtan, sevimli bir seçim. Pandemi günlerinde geçen hikâyede her şey küçük Abide’nin dedesinin Almanya’dan kesin dönüş yaparak onlarla yaşamasıyla başlar.  
  • Hatıraları Saklama Sandığı / Can Göknil / Can Çocuk Yayınları / 64 Sayfa 

9-12 yaş

Çocuklar İçin Felsefe serisinin iki yeni kitabından Duygular Aklımızı Çeler mi?’de felsefe kulübünün öğrencileri tehdit, korku, acındırma, suçluluk duygusu, duygu sömürüsü, acı, üzüntü, zevk ve sevinç gibi temel duyguları tartışırlarken, duygularımızı nasıl düzenleyebileceğimizi de keşfetmeye çalışıyorlar. Serinin diğer yenisi Sözler Can Acıtır mı?’da ise öğrenciler ‘Saldırı Safsataları’ konulu bir yarışmaya hazırlanıyor.  
  • Çocuklar İçin Felsefe- Duygular Aklımızı Çeler mi? / Özge Özdemir / Resimleyen: Ezgi Platin Atzel / Redhouse Kidz / 40 Sayfa
  • Çocuklar İçin Felsefe - Sözler Can Acıtır mı? / Özge Özdemir / Resimleyen: Ezgi Platin Atzel / Redhouse Kidz / 40 Sayfa

12 yaş üstü

Çocuk edebiyatının duayenlerinden Gülten Dayıoğlu’nun yeni kitabı, Yanardağın Yankısı; farklı olmak, yalnızlık, hayatı anlama çabası üzerine mesajlara sahip, özellikle fantastik romanları seven genç okurlar için iyi bir seçim.  
  • Yanardağın Yankısı / Gülten Dayıoğlu / Yapı Kredi Yayınları / 344 Sayfa

Gerçek bir karga hikayesi

Emine Yaltı’nın kaleme aldığı Karga Kingo-Bir Karganın Günlüğü Zencefil Kitap etiketiyle okuyucularla buluştu. Evinin bahçesinde bulduğu yaralı kargayı iyileştirirken yaşadığı her günü not alan yazar kargasına Kingo adını verir ve Kingo iyileştikten sonra da içinizi ısıtacak  hikayeyi çocuklarla buluşturmak için yola çıkar. Bu arada da sihirli ve gizemli dünyalarına doğru çıktıkları yolculuklarda çocukların yanlarında olabilmek için “Hikâye Terapisi Eğitimi” alır. 9-12 yaş grubunun keyifle okuyacağı kitabın tüm geliri Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği’ne aktarılıyor. Çizimlerini Şeyma Akman’ın yaptığı kitap tüm kitabevleri ve online satış sitelerinde.