26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

“Bunlar sizi evinize götürecek hikâyeler”

Kitapları tüm dünyada onlarca dile çevrilen ve toplamda 200 milyondan fazla satan New York Times çoksatan yazarı Debbie Macomber’ın yeni romanı Yeni Yıl Yeni Hayat da artık Türkçede
“Bunlar sizi evinize götürecek hikâyeler”
Hülya Çelik
Yeni Yıl Yeni Hayat 

Amazon gezisinden iki kitap çıktı

Yeni Yıl Yeni Hayat’ı yazma fikrinizin nasıl doğduğunu kitabın en başında anlatıyorsunuz ama henüz okumamış olanlar için sizden bir kez daha dinleyebilir miyiz bu hikâyeyi?Yeni Yıl Yeni HayatYeni Yıl Yeni HayatKitapta çok yoğun çalışan bir kadının çıktığı sürprizli bir tatile, iki haftalık bir gemi yolculuğuna eşlik ediyoruz. Gemide hiçbir teknolojik olanak yok. Karakteriniz durumdan biraz rahatsız ama günümüz insanının hasret çektiği bir durum bu sanırım, ne dersiniz?Diğer kitaplarınızda olduğu gibi Yeni Yıl Yeni Hayat’ta da umut ve aşk dolu sıcacık bir hikâye; çıktığı tatille birlikte değişip dönüşen bir kadının öyküsü var. Bu keyifli hikâyelerle kurduğunuz bağı biraz anlatabilir misiniz bize?Kitabı Covid-19 pandemisinin en yoğun zamanlarında yazmışsınız. Böyle kaotik ve umutsuz bir dönemde böylesine umut ve macera dolu bir hikâye üretmek nasıl bir süreçti sizin için?  

“Kitaplarımın gerçekçi olması için uğraşıyorum”

Ülkemizde de çok fazla okurunuz var. Bu sevginin ve bu kadar çok insana hitap edebiliyor oluşunuzun altında nasıl bir motivasyon yatıyor? 

Kariyerimi okurlarım şekillendirdi

Kitabın giriş bölümünde açık adresinizi verip “Bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz” diyorsunuz. Sizin gibi popüler bir yazar için çok cesur bir hareket bu. Okurlarınızdan bu açık çağrıya nasıl dönüşler aldığınızı çok merak ediyorum.Türkiye’deki okurlarınıza iletmemi istediğiniz bir mesaj var mı?
  • Yeni Yıl Yeni Hayat / Debbie Macomber / Çeviren: Nil Bosna / Epsilon Yayınevi / Roman / 192 Sayfa