03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Haydi edebiyat konuşalım!

Kalem Ajans’ın hayata geçirdiği Kitap Kulübü’nün Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantılarında 26 farklı ülkeden katılımcılar oluyor
Haydi edebiyat konuşalım!
Gizem Ceren Piri
Edebiyat dünyasının yakından tanıdığı Kalem Ajans’ın kurucusu Nermin Mollaoğlu’nun hayata geçirdiği Kalem Kitap Kulübü’nün kuruluş hikayesini Mollaoğlu şöyle anlatıyor: “Yayıncılıkta 18. yılımı doldurduğum hafta klasik eserleri, edebiyat akrabası olduğuna inandığım çağdaş metinlerin yazarlarıyla konuşacağımız kitap kulübünün hayalini kurdum. Yeni yıl, yeni yollar diyerek 2021’in ilk pazartesi akşamı başladık.”

Bağışla katılım

“Salgın sonrasında da hayatımızı bambaşka bir forma dönüştürecek bu “yoksunluk çağında” akıl, beden ve ruh sağlığımıza edebiyatın sağladığı katkıyı çok az başka şey sağlayabiliyor,” sözleriyle Mollaoğlu’nun mottosunu ortaya koyduğu kitap kulübüne üyelik ücretli. Katılmak isteyenlerin her etkinlik öncesi İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali’nin çatısı altında oluşturulan Kalem Kültür Derneği’ne 100 TL bağışta bulunmaları gerekiyor. Herkese açık bir kulüp olmasına rağmen Mollaoğlu önemli bir noktanın altını çiziyor: “Kitapları yalnızca sonu ya da kurgusu sebebiyle okumayanlar için bir kulüp bu. Yazarın dili ve üslubu, metnin edebiyat tarihindeki yeri gibi birçok başka unsurun o eseri kıymetli kıldığının farkında olanlar ve bu kıymeti çağdaş yazarlarla yapılan incelemelerle birlikte takdir etmek isteyenler için...” Daha çok bir atölye çalışması şeklinde geçen buluşmalarını Zoom üzerinden gerçekleştiren kulübün ilk toplantısında 26 farklı ülkeden katılımcı varmış. 4 Ekim’de Mario Levi / İçimdeki İstanbul Fotoğrafları ve Ahmet Hamdi Tanpınar / Huzur kitapları üzerine konuşmak için buluşacaklar.  Çevirmenlerin, editörlerin, yayıncı ve yazarların misafir olduğu kulüp buluşmalarına katılmak isteyenler [email protected] adresine yazabilirler.