29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Huzursuzluk ABD’de büyük övgüyle karşılandı

The New York Times, Huzursuzluk’tan “Büyüleyici bir roman” diye söz etti
Huzursuzluk ABD’de büyük övgüyle karşılandı

Zülfü Livaneli’nin Türkiye’de 2017’de yayımlanan Huzursuzluk adlı romanı, Amerika’da da övgülerle karşılandı. İngilizcede “Disquiet” adıyla yayımlanan kitap, son olarak The New York Times’ta çıkan bir yazıda “Büyüleyici bir roman” olarak nitelendirildi. The New York Times, Huzursuzluk’u hafta sonu romanı olarak seçti ve önerdi. 

Sesli kitap

Huzursuzluk için NPR (Amerikan Ulusal Radyosu) ve Amerikan PEN kulüp Livaneli ile söyleşiler yayımladı.  Birçok basın organında kitapla ilgili övgüler yer alırken bazı edebiyat dergileri ‘’yılın kitabı olmaya aday’’ olarak gösterdiler. Random House ve Penguin ise Huzursuzluk’u sesli kitap olarak yayımladılar.  

Leyla’nın Evi İtalya’da

Ayrıca Huzursuzluk’a dair Popmatters’da, saygın edebiyat eleştirmeni Rhea Rolmann, 12 Temmuz 2021 tarihli yazısında “Zülfü Livaneli’nin Huzursuzluk romanı, Türkiye’deki kültür savaşlarının acımasızlığını küresel bir izleyici kitlesine seslenen edebi bir virtüözlükle resmediyor,” diyerek romanı “Edebi bir zafer” olarak nitelendirdi ve kısaca şunları söyledi: “Livaneli, günümüz Türkiye’sinin olağanüstü çeşitliliğini mükemmel bir şekilde kapsüllemeyi başaran bir roman yazdı. Toplumsal gerçekliklerin ne kadar hızlı dönüşebileceğinin ve görünüşte imkânsız zıtlıkların birbirine ne kadar yakın olabileceğinin altını çizen edebi bir zafer... Huzursuzluk hem edebiyat hem de politik olarak önemli bir kitap. Yezidilerin koşullarını temel alarak, dünya çapında mültecileri ve yerlerinden edilmiş nüfus temalarını anlatıyor.  En önemlisi, okuyucuyu devam eden bu trajedilerde suç ortaklığımızı ve bunları telafi etmek için neler yapabileceğimizi ve yapmamız gerektiğini sorgulamaya zorluyor. Kitapla ilgili daha fazla bilgi Amazon.com’dan alınabilir. Öte yandan Livaneli’nin bir diğer çok sevilen romanı Leyla’nın Evi ise son olarak İtalya’da da yayımlandı.