20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.01.2023 13:32 | Son Güncelleme: 11.01.2023 14:02

Prens Harry’nın kitabı Spare'dan rekor açılış

İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin tartışmalara yol açan Spare adlı otobiyografisi ilk günden satış rekoru kırdı
Prens Harry’nın kitabı Spare'dan rekor açılış

Prens Harry’nin tartışmalı otobiyografisi Spareİngiltere’de satışı çıktığı ilk gün; ciltli, e-kitap ve ses formatları dahil olmak üzere 400 bin kopya sattı ve ülkede kurgusal olmayan kitap kategorisinde en hızlı satan kitap haline geldi.

Fiyatı yarıya indi ama listelerin başında

Amazon’un kurgusal olmayan kitaplar listesinde bir numaraya çıkan Spare, Barnes & Noble’ın en çok satan 100 kitabı listesinde de zirveye yakın. İngiltere'de gece yarısı satışa çıkan eser için kitapçılar, yoğun ilgi beklentisiyle saatler 00.00'yi gösterdiğinde kapılarını açtı. Mağazalar beklentilerin aksine boş kaldı. Kimi kitapçılar daha ilk günden kitabın kapağına yarı fiyatına etiketi yapıştırdı.

Fiyat indirimi, Harry'nin Birleşik Krallık'taki popülaritesinin son haftalarda düşmesiyle birlikte geldi ancak bu indirimin kesin nedeni henüz bilinmiyor. Kitapların çıktığı gibi yarı fiyatına inmesi, kitap satış piyasasının rekabetçiliği nedeniyle, özellikle en çok beklenen eserler için, oldukça sık görülen bir durum.

NYT listesine girmesi vakit alabilir

Dünya basınından bazı kaynakların Spare'in satışlarının kötüye gittiğini yazması ve kitabın New York Times en çok satanlar listesinde de bulunmaması spekülasyonlara yol açtı. Ancak en çok satanlar listelerinin altın standardı New York Times’ın en çok satan kurgusal olmayan kitap listesi, mevcut verilerini 31 Aralık’tan önceki satış verilerine dayandırıyor. Bu nedenle tartışmalı otobiyografinin listede görülmesi birkaç hafta sürebiliyor.