08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.01.2023 14:37 | Son Güncelleme: 10.01.2023 19:43

Sussex Dükü Prens Harry'nin otobiyografisinden öne çıkanlar

Penisinin donmasından Taliban üyelerini öldürmeye, abisinden yediği dayaktan anksiyete ataklarına, gündeme oturan otobiyografisi Spare’in raflarda yerini bulmasıyla, Sussex Dükü Prens Harry’nin özel hayatı gözler önünde. İşte kitaptan öne çıkan bazı detaylar
Sussex Dükü Prens Harry'nin otobiyografisinden öne çıkanlar

Netflix dizisi Harry & Meghan’dan sonra herkesin merakla beklediği Sussex Dükü Prens Harry’nin otobiyografisi Spare raflarda yerini aldı. Kitap, Harry'nin babası Kral Charles, ağabeyi Prens William ve İngiliz Kraliyet Ailesi'nin diğer üyeleriyle olan ilişkisine dair daha önce hiç yayınlanmamış ayrıntıları ortaya koyuyor. Harry’nin kişisel hayatından da bir sürü hikaye barındıran otobiyografiden öne çıkanları derledik.

Kardeş kavgası

Harry’nin anlattığına göre, 2019 yılında abisi Prens William’la aralarında geçen sözlü bir tartışma, fiziksel saldırıya dönüştü. William, Meghan hakkında kaba, zorlu ve yıpratıcı sözlerini kullandıktan hemen sonra, kardeşi Harry’yi yakasından tutarak yere fırlattı. Mama kabının üzerine düştüğünü söyleyen Harry sırtının morluk ve yara içinde kaldığını iddia ediyor.

"25 Taliban üyesi öldürdüm" 

Sussex Dükü otobiyografisinde Afganistan'da öldürdüğü 25 Taliban üyesini tahtadan indirilen satranç taşları olarak tanımlıyor. Prens Harry, helikopter pilotu olarak altı göreve katıldığını, bunların hepsinde birilerini öldürdüğünü ama Taliban üyelerinin yoldaşlarını öldürmek istediği için bu ölümleri haklı gördüğünü yazdı.

Kuzey Kutbuna yolculuk

Otobiyografide ilgi çeken bir diğer kısım ise, Harry’nin Kuzey Kutbu’na yaptığı bir yolculuk sırasında yaşadıkları. En şaşırtıcı itiraflardan birinde Harry, 2011'de kardeşinin kraliyet düğününden bir ay önce Kuzey Kutbu'na yaptığı bir gezi sırasında penisinin donduğunu paylaştı. Harry kitabında "O zaman penisim hakkında çok fazla konuşmak istemedim. Eve geldiğimde donmuş olduğunu fark ettim. Kulaklarım ve yanaklarım iyileşmiş olsa da penisim iyileşmemişti" şeklinde anlattığı olayı abisiyle de paylaşmış. Harry, penisinin birkaç hafta boyunca yarı donmuş halde kaldığını da ekliyor. Anlatıklarına göre Harry, düğünden sonra bir doktora giderek tedavi görmüş ve iyileşmiş.

"Annemin ölümüne ağlayamadım"

Annesi Diana’nın ölümünü ertesi gün babası Kral Charles’dan öğrenen Harry, kitabında babasıyla olan konuşmalarından hiçbir şey hatırlamadığını söylüyor. Prensin hatırladığı tek şey ise haberleri aldıktan sonra ağlamadığı. Annesinin ölümünden yıllar sonra gizli servisten kaza raporlarını istediğini yazan Harry, sekreterinin dosyalar arasından bakması en zor olanları seçip çıkardığını da ekliyor. Harry’nin fotoğraflardan en çok aklında kalan şey ise, ölmekte olan annesine yardım etmek yerine flaş patlatmayı seçen paparazziler.

"Camilla’yla evlenme"

Anneleri Diana’nın ölümünden sonra Harry ve William, babaları Kral Charles’tan Camilla Parker-Bowles ile evlenmemesini istemiş. Hemen sonrasında hem kendisinin hem de kardeşinin babalarına mutlu bir evlilik dilediğini de ekleyen Harry, artık bu ilişkiye biraz sempati duyduğunu da yazdı.

Hem Harry hem William sünnetliymiş

Kitabında hem kendisinin hem de abisi William’ın sünnetli olduğunu paylaşan Harry, bebekken sünnet edilmiş. Dünyada uzun süredir tartışma konusu olan bu belirsizliğe açık getiren Sussex Dükü’nün açıklamaları, Kraliyet Ailesi’nin diğer üyelerinin de sünnetli olup olmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı.  

"Basına haberleri ailem sızdırıyor"

Otobiyografisinde babası Charles ve karısı Camilla’nın, kendisi ve William hakkında zararlı haberlerin basına sızdırılmasına onay verdiğini yazan Harry, çiftin İngiltere’den ayrıldıkları haberinin, saray tarafından sızdırıldığını iddia ediyor. Harry Spare'de bu iddiayı "Dünya üzerinde bu detayın geçtiği tek bir belge vardı: Babama yazdığım özel ve gizli mektup. Şok edici derecede az sayıda insanın erişimine açıktı. En yakın arkadaşlarımıza bile bundan bahsetmemiştik" sözleriyle yazdı.

Nazi kostümü

Harry, Prens William ve eşi Kate tarafından 2005 yılında bir kıyafet partisine Nazi kılığında gitmesi için teşvik edildiğini ve bunu hayatının en büyük hatalarından biri olarak tanımladığını paylaşıyor.

Anksiyete ve panik atak

Topluluk önünde konuşmaktan ve kalabalıktan korktuğunu yazan Harry, 30. yaş gününün eşiğinde bu korkuların tam gelişmiş anksiyete ataklarına dönüştüğünü paylaştı. Kitapta Harry bu rahatsızlıkları bir tür PTSD (Stres Sonrası Travma Bozukluğu) olarak görüyor ve bunları hem askerlik hizmetine hem de annesinin ölümüne bağlıyor. Kitabın bir başka yerinde ise karısı Meghan'ın Harry'ye terapiye gitmesini söylediği yazıyor.

İlk cinsel deneyim

Prens Harry otobiyografisinde 17 yaşındayken ismini açıklamadığı yaşlı bir kadınla bekaretini kaybettiğini anlattı. Sussex Dükü, isimsiz ilk sevgilisinin kendisine nasıl 'genç bir aygır' gibi davrandığını anlattı ve yaşananların 'çok yoğun bir barın' arkasındaki bir tarlada nasıl gerçekleştiğini detaylandırdı.