24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2022 14:04 | Son Güncelleme: 18.09.2022 11:36

Gucci'den 920 dolara akıllı yüzük: Uyku vaktinizin geldiğini söyleyen bir aksesuar takar mısınız?

Son birkaç yıldır ünlüler ve sağlık meraklıları arasında popülerleşen akıllı yüzük üreticisi Oura, Gucci ile işbirliği yaptı. 920 dolara satılan ve size ne zaman uyumanız gerektiğini söyleyen bir yüzüğü takar mısınız?
Instagram/Gucci
Instagram/Gucci

Gucci sahip olunması gereken en yeni aksesuarını piyasaya sürdü. Bu bir kemer ya da mokasen ayakkabı değil. Bu altından bir sağlık takipçisi. Ancak herhangi bir sağlık takipçisi değil, bu son birkaç yıldır ünlüler arasında popüler olan Oura akıllı yüzüğün yeni bir versiyonu. Sıradan bir mücevher gibi görünen bu yüzük sağlığınız, zindeliğiniz ve uyku düzeniniz hakkında bilmek istediğiniz her şeyi söylüyor.  

Instagram/gucci

Fiyatı normal bir Oura yüzüğün üç katı olan (920 dolar) Gucci’nin akıllı yüzüğü orijinal tasarımdan biraz daha farklı. Diğer yüzüklerde olan yassı tarafın taksine tamamen dairesel bir şekle sahip yüzüğün etrafında 18 ayar altından iki şerit bulunuyor. 

Gucci işbirliğinden önce Oura, 291 dolardan başlayan fiyatlarla sağlık takipçisi pazarının lüks ucunda oturuyordu. İlk Finlandiya’da piyasaya sürülen akıllı yüzükler California'daki ofislerinin de etkisiyle 2015’ten bu yana 1 milyon adet sattı. ABD’li aktris Gwyneth Paltrow ilk alanlardan biriydi.  Akıllı yüzük kullanan bir diğer ünlü isim de Kim Kardashian. Televizyon yıldızı bir defasında Instagram’dan, sekiz saatlik kesintisiz uyku sonrası aldığı 93 puanı paylaşmıştı. 

Prens Harry 2018'den beri Oura akıllı yüzük kullanıyor (sağ elinde, siyah)

Bu kadar yüksek puan almak için, yalnızca niceliğe değil, kaliteye de ihtiyacınız var. Hızlı uykuya dalmak (ama çok hızlı değil, çünkü bu aşırı yorgun olduğunuz anlamına gelir) ve dinlenirken ki kalp atış hızınızın uygun hız da olması gibi. Bunların hepsi sihirli halka tarafından kaydediliyor. Prens Harry ve Jennifer Aniston da yüzüğü kullananlar arasında. Will Smith ise şirkete yatırım yaptı.

Instagram/gucci

Oura akıllı yüzükler kalın titanyum bir band ve alt kısmında yeşil parıldayan küçük sensörlerden oluşuyor. Bu sensörler vücut sıcaklığını, kalp atış hızını, kalp atış hızı değişkenliğini, solunum hızını, uyku miktarını ve kalitesini ölçüyor. Bu veriler ışığında yüzüğe bağlı olan uygulamadan aktivite seviyenize ve uykunuza göre size 100 üzerinden puan veriliyor. Aynı zamanda sağlıklı kalmanız için kişiye özel tavsiyeler de sunuyor. 

Spor ve sağlığın geleceği üzerine All To Play For adlı kitabı yazan Matt Rogan, bu 6 gramlık metalin hayatını değiştirdiğini söylüyor. Rogan, “Vücudumun bana söylemeye çalıştığı şeye daha iyi uyum sağlamama yardımcı oldu. Vücudumun sıcaklık değişimlerimi ve uyku düzenimi analiz ederek birkaç gün önce üşüteceğim zaman beni uyarıyor. Daha sonra davranışlarımı buna göre düzenleyerek daha erken yatıyorum, C vitamini alıyorum. Böylelikle yılda iki veya üç hastalığın semptomlarını önlememe veya azaltmama yardımcı oluyor” dedi.

Özellikle sağlık takıntılı kişilerin yoğun ilgi gösterdiği yüzükler git gide piyasada artıyor. Rogan, “Oura gibi bir şey üç aylık diyabet ilacından daha düşük fiyata tedarik edilebiliyorsa bu onu ciddi bir seçenek haline getirebilir ancak Gucci’yi reçeteyle alabileceğinizi düşünmüyorum” diyor.

(Kaynak: DailyMail)