26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.01.2023 14:34 | Son Güncelleme: 24.01.2023 16:08

K-Pop yıldızlarının tozu moda dünyasını ele geçirdi

Koreli müzik grubu BTS ve Black Pink'in moda devleriyle anlaşmaları ve moda haftalarındaki etkileri K-Pop yıldızlarının dayanılmaz gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. K-pop'un küresel yükselişi sayesinde lüks moda evleri artık Hollywood'un değil K-pop yıldızlarının peşinde
BTS üyeleri Jimin ve J-Hope dünyaca ünlü model Niomi Campbell ile Dior defilesinde
BTS üyeleri Jimin ve J-Hope dünyaca ünlü model Niomi Campbell ile Dior defilesinde

K-pop müzik dünyasını deyimi yerindeyse ele geçirdi; Black Pink, BTS gibi K-Pop'un en bilinen gruplarının ünü Kore'yi aştı. Müzikteki başarılarının ardından K-pop yıldızları bu defa moda dünyasını ele geçirdi. K-pop'un küresel yükselişinden bu yana lüks markaların destek için bu grupları araması şaşırtıcı değil. Grup üyeleri ve onların sadık hayranları markaların başarılı pazarlama formüllerinin ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Markalar K-Pop gruplarının coşkulu takipçilerine ulaşarak rakiplerinden önce heyecanı artırdıklarından emin oluyorlar. 

Güney Kore'de yaşamayanlar ya da Z kuşağından olmayanlar bu yeni nesil K-pop gruplarına pek aşina olmayabilir ancak bu kadar büyük, kült bir takipçi kitlesi ile bu yükselen yıldızlar markalara tam da ihtiyaçları olan geri dönüşü sağlıyor. 

Liste uzun 

Gucci New Jeans üyesi Hanni'yi 2022 Ekim'de marka öncüsü olarak duyurmuş daha önce ise müzisyen IU ve Squid Game yıldızı Lee Jung-jae ile anlaşma imzalamıştı, Dior ise BLACKPINK'ten Jisoo ile yaptığı anlaşmayla ünlü. Öyleki Dior, Jisoo’nun yaş gününü, adına çıkardığı dudak parlatıcısıyla kutladı. Marka, parlatıcıya, Jisoo'nun doğum günü olan 3 Ocak’tan yola çıkarak 031 adını verdi. Liste uzayıp gidiyor: Jennie ve Chanel, Rosé ve Saint Laurent, Lisa ve CELINE, BTS ve Louis Vuitton, Jimin ve Dior; Burberry ve Calvin Klein ile ortaklıklar kuran futbolcu Son Heung-min diğer adıyla Sonny...

Louis Vuitton, Jackson Wang'ı marka elçisi olarak atadı

Moda devi + K-pop işbirliğinden son haber Louis Vuitton ve Jackson Wang'dan geldi. Avrupa turnesine çıkan Jackson Wang, Louis Vuitton erkek defilesine tamamen siyah bir takımla katıldı. Gösteriden önce Vuitton, Wang'ın hayranları Weibo ve Wechat'ta canlı yayını izlemeye davet ettiği 30 saniyelik bir video paylaştı. Video, yayınlandığı tarihte 188 binden fazla görüntülendi. Hong Kong doğumlu, 28 yaşındaki Wang, eski bir Olimpiyat sporcusu ve K-pop grubu Got7'nin üyesi. 

J-Hope'un eklektik tarzı ‘Hobicore’ akımını başlattı

Koreli müzik grubu BTS'in Hobi olarak da bilinen üyesi J-Hope da radarını moda dünyasına çevirdi. 19 Ocak günü gerçekleşen Louis Vuitton 2022-23 Sonbahar/Kış defilesinde Hobi, Kim Jones’un The Waste Land’den ilhamla hazırladığı koleksiyonu hayranlıkla izlemek adına Dior’un yeni global marka elçisi Jimin’e Dior takımla eşlik etti.

J-Hope

Üstelik Koreli sanatçının moda turu bununla da sınırlı kalmadı. Cumartesi günü shearling detaylı deri bir montla Fransız moda markası Hermès’in 2022-23 Sonbahar/Kış defilesine katıldı. Blackpink üyeleri Jennie, Lisa, Jisoo ve Rosé’nin Paris Moda Haftası’ndaki çıkışlarının ardından şimdi de K-Pop’lar moda dünyasını ele geçiriyor.