20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 31.05.2022 18:09 | Son Güncelleme: 31.05.2022 18:20

Louis Vuitton Bangkok’taki defilesinde Virgil Abloh’un görülmemiş 9 tasarımını sergileyecek

Louis Vuitton yarın Bangkok'ta gerçekleştireceği özel defilede, geçen yıl hayatını kaybeden ünlü tasarımcı Virgil Abloh'un görülmemiş 9 tasarımını sergileyecek
Louis Vuitton Bangkok’taki defilesinde Virgil Abloh’un görülmemiş 9 tasarımını sergileyecek

Geçen yıl karaciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden ünlü tasarımcı Virgil Abloh’un Louis Vuitton için hazırladığı son koleksiyonundan dokuz tasarım Bangkok'ta görücüye çıkacak. Ünlü Fransız marka 1 Haziran’da yerel saatle 19:30’da Tayland’ın başkentinde özel bir gösteri düzenleyeceğini duyurdu. Gösteri markanın web sitesinde de canlı yayınlanacak. 

Koleksiyonun yüzde 95'ini tamamlamıştı

Orijinal Sonbahar-Kış 2022 koleksiyonundan daha önce hiç görülmemiş dokuz tasarımın, üç fikri yaşlanma öncülü, küresel perspektif ve yaratıcılık döngüsü ve dairesel motifler aracılığıyla keşfedildiği söyleniyor. Orjinal koleksiyonun yüzde 95’i geçen yıl kasım ayında Abloh’un beklenmeyen ölümünden önce tamamlanmıştı. Yarın yapılacak şov, geçen ocak ayında Paris gösterisi için hazırlanan çatılar, bacalar ve yatak odasından oluşan Louis Dreamhouse setinin yeni bir versiyonu da gösterilecek.  

Vuitton’dan yapılan açıklamada yönetmen Sivaroj Kongsakul tarafından sinematik bir başlangıç planlandığı söylendi. “I Dreamt of You” (Seni düşledim) başlıklı gösteri, adıyla Abloh’un  Boyhood Ideology (Çocukluk İdeolojisi) adlı koleksiyonuna da bir atıfta bulunuyor. 

Vuitton, geçen yıl Şanghay ve Miami'de ilk yan gösterilerini sahneledi ve önemli uluslararası pazarlarda tekrar veya replika gösteriler düzenlemeye devam eden markalar arasında fark yarattı. Vuitton’ın başkanı ve CEO’su Michael Burke, “Her gösterinin bir öncekiyle yakın bir ilişkisi var. Müşteri tasarımcının bakış açısının bir sonraki tekrarını görmek istiyor” dedi.