29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2023 13:33 | Son Güncelleme: 13.06.2023 15:46

Bu yıl yayınlanacak: The Beatles'ın son parçasını yapay zeka tamamlayacak

The Beatles üyesi Paul McCartney efsanevi grubun son şarkısının yapay zeka yardımıyla tamamlandığını duyurdu. BBC'ye konuşan McCartney şarkının bu yıl yayınlanacağını ve John Lennon'ın sesinin eski bir demodan alınıp kullanılacağını açıkladı
Bu yıl yayınlanacak: The Beatles'ın son parçasını yapay zeka tamamlayacak

The Beatles'ın dört üyesinin klasik parçası The End ile müzik piyasasına damga vurmalarının üzerinden 50 yıldan fazla zaman geçti. Ancak grubun sadece iki üyesi Sir Paul McCartney ve Ringo Starr'ın hayatta olmasına rağmen grup bir geri dönüşe hazırlanıyor. 

BBC Radio 4'ün Today programına verdiği röportajda grup üyesi Sir Paul McCartney, son bir The Beatles şarkısını hazırlayabilmek için John Lennon'ın sesini eski bir demodan yapay zeka yardımı ile çıkarılacağını açıkladı. McCartney "Şarkıyı yeni bitirdik ve bu yıl içinde yayınlanacak" dedi.

McCartney şarkının adını açıklamadı ancak BBC'nin haberine göre parça muhtemelen John Lennon'ın 1978'de kaydettiği Now And Then adlı şarkısı olacak. Söz konusu demoyu bir yıl önce John Lennon'ın eşi Yoko Ono'dan aldığını belirten McCartney yapay zekanın şarkının tamamlanmasına yaptığı katkıyı  "Yönetmen Peter Jackson belgeseli için John'un sesini küçük bir kasetten çıkarmayı başarmıştı. John'un sesi ve bir piyano vardı. O onları yapay zeka ile ayırabildi. Yani, son Beatles şarkısı aslında John'un sahip olduğu bir demodan. John'un sesini alıp bu yapay zeka aracılığıyla onu temizledik. Sonra normalde yapılan gibi kaydı miksledik. Böylece yapay zeka şarkıya Lennon'u katmamız için bir tür alan sağladı" sözleriyle anlattı.