15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.06.2023 16:07 | Son Güncelleme: 12.06.2023 17:17

Bill Gates'ten yaz için dizi ve müzik önerileri: Hayatta okumaktan daha fazlası var

Microsoft'un kurucusu 67 yaşındaki teknoloji milyarderi Bill Gates sık sık takipçileriyle paylaştığı kitap önerilerinin yanı sıra her yıl haziran ayında yaz tavsiyelerinde de bulunuyor. Fakat Gates hayatta okumaktan daha fazlası var diyerek listesine Netflix dizisi ve Spotify listesi de ekledi
Bill Gates'ten yaz için dizi ve müzik önerileri: Hayatta okumaktan daha fazlası var

Sık sık kitap önerilerinde bulunan milyarder iş insanı Bill Gates, yaz tavsiyelerini genellikle Haziran ayının başında takipçileriyle paylaşıyor. Fakat bu yıl Gates hayatta okumaktan daha fazlası var diyerek listesinde farklılıklar yapmaya karar verdi. Microsoft'un kurucu ortağı, yıllık geleneğinde tavsiyelerine bir Netflix dizi ve 24 parçalık Spotify çalma listesi ekledi.

Gates'in Gates Notes adlı internet sitesinden yaptığı paylaşımda "Geçtiğimiz on yıl boyunca, her yaz okunacak harika kitaplar önerdim. Bu yıl, bunu karıştırmaya ve farklı bir şey denemeye karar verdim. Biri roman, diğeri kurgusal olmayan iki kitabın yanı sıra Danimarka'da geçen bir dizi v düzenli olarak dinlediğim birkaç düzine şarkı da dahil olmak üzere son zamanlarda keyif aldığım diğer şeylerin bir karışımını öneriyorum. Yaz planlarınız ne olursa olsun, umarım burada onları en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olacak bir şeyler bulursunuz" ifadeleri yer aldı. İşte Bill Gates'in yaz için hazırladığı kitapları, şarkıları ve yapımları:

Kitaplar

Kurgu: Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow / Gabrielle Zevin.

Gates, 2022'nin en beğenilen kitaplarından biri olan ve birlikte bir video oyun şirketi kuran iki arkadaşı konu alan Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow adlı romanın kendisiyle bağdaştırabileceği bir hikaye olduğunu ve Paul Allen ile birlikte Microsoft'ta çalıştıkları zamanları hatırlattığına değiniyor.

Kurgu olmayan: Born in Blackness / Howard French

Kendisini Afrika öğrencisi olarak tanımlayan Gates, yine de bu düşünceli, iyi araştırılmış kitaptan çok şey öğrendiğini söylüyor. Yazar Howard W. French, bu kitapta modern dünyanın öyküsünü Afrika tarihini merkeze alarak yeniden kurguluyor.

Netflix dizisi

Borgen

Gates geçmişte de film ve dizi tavsiyelerinde bulunmuştu ama ilk kez bir dizi yaz tavsiyeleri listesine girdi. 67 yaşındaki Gates, kurgusal bir Danimarkalı politikacının ülkesinin ilk kadın başbakanı olmasını konu alan Borgen'in dört sezonunu da izlediğini söyledi.

Gates, "Siyasi koalisyonların nasıl bir araya geldiği ve bir arada kaldığı beni büyülüyor ve Başbakan Birgitte Nyborg'un tüm bunları nasıl çözdüğünü izlemeye bayıldım. O ilkeli ve yetenekli bir lider ama aynı zamanda yanılabilir ve bazen yanlış yönlendirilebilir.

Spotify listesi

Gates, 128 milyar dolarlık servetiyle bile araba sürerken harika bir şarkı dinlemenin keyfine herkes kadar duyarlı. Spotify'daki çalma listesinde Enrique Iglesias'tan Vampire Weekend'e kadar pek çok sanatçının şarkıları yer alıyor.