27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2022 12:10 | Son Güncelleme: 17.04.2022 12:43

Coachella Festivali'nden durum raporu: Billie Eilish öne çıktı, Harry Styles yıldızlaştı

Dünyaca ünlü Coachella Festivali pandemi nedeniyle verdiği 2 yıllık aradın ardından yeniden başladı. Müzik ve dans fırtınasının yaşandığı festivalin ilk gününde Harry Styles yıldızlaştı ikinci gününde Billie Eilish öne çıktı...
Coachella Festivali'nden durum raporu: Billie Eilish öne çıktı, Harry Styles yıldızlaştı

Dünyanın en büyük müzik festivallerinden Coachella, pandemi nedeniyle verilen 2 yıllık aranın
ardından yeniden düzenlendi. Biletlerin 474-537 dolar (7 bin-7 bin 900 TL) arasında değiştiği festival iki hafta boyunca hafta sonları ABD'nin California eyaletinde düzenleniyor.

Milyarlarca dolan kazandırıyor

Bölgede üç günlük otel konaklaması ortalama 1200 dolar (17 bin 500 TL), uçak bileti ve transfer 230-250 dolar (3 bin 400-3 bin 700 TL) tutuyor. En az 750 bin kişilik turist akınına yol açan festival, eyalet ekonomisine milyarlarca dolar kazandırıyor.

YouTube'dan takip edilebilir

Ancak Coachella 2022'ye gidemeyenler için müzik dinlemenin ücretsiz bir yolu da var. Bu yıl, Harry Styles, Billie Eilish ve The Weeknd'in performanslarını YouTube Coachella'dan canlı takip edebilirsiniz. Canlı yayın resmi olarak 10 yıldır yayınlanıyor, ancak bu hem festivalin hem de canlı akışın gerçekleşeceği pandeminin ilk yılı olacak. YouTube aracılığıyla hayranlar, festivalin düzenlendiği Empire Polo Club'da aynı anda gerçekleşen farklı performansları yayınlayan üç farklı canlı akışını takip edebilir...

Billie Eilish ve Harry Styles öne çıktı

Festivalde dün sahneye çıkan önde gelen isimler arasında Disclosure, Megan Thee Stallion ve günün son performansını veren Billie Eilish vardı. Eilish konseri sırasında, ondan ilham aldığını ve müziğini şekillendirdiğini söylediği Gorillaz grubunun solisti Damon Albarn'ı sahneye çağırdı. Beraber Feel Good Inc. parçasını seslendirdiler. İlk günün öne çıkan ismiyse Harry Styles'dı. Sahne tasarımıyla ön plana çıkan şarkıcıya şarkıları sırasında sayısız havai fişek eşlik etti. Arcade Fire ise ünlü The Suburbs parçasını Ukrayna'ya ithaf etti.

Coachella Festivali nedir?

Amerika’nın California eyaletinde düzenlenen Coachella Festivali (Coachella Valley Music and Arts Festival) ilk olarak 1999 yılında yapıldı. Müzikseverlerin oldukça yoğun bir şekilde festivale ilgi göstermesi ve rağbet etmesi sonucu festival o tarihten sonra geleneksel bir hal aldı. İlk yıl sadece 1 gün süren, daha sonra iki güne yayılan festival 2012’den beri cuma gününden başlayarak 2 hafta sonu yani toplamda 6 gün sürüyor.

Coachella, 1999'da Paul Tollett ve Rick Van Santen tarafından kuruldu. AEG Live'ın bir iştiraki olan Goldenvoice tarafından organize ediliyor

 2017'de rekor kırdı

1999 yılında ilk kez düzenlenen festival günümüzde müziğin yanı sıra çeşitli etkinliklere, sergiler ve sanatın birçok farklı dalındaki sanatçılara ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. ABD’nin ve dünyanın en karlı, en ünlü ve en büyük festivallerinden biri Coachella, 2017’de 214 milyon dolar hasılatla rekor kırdı.

2003'ten itibaren kamp yapılabiliyor

Festivalin organizatörleri katılımcılardan gelen yoğun talep ve ısrarların ardından, 2003 yılından beri festival alanında kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına da izin veriyor. Festival alanında katılımcıların her türlü rahatlığı düşünülerek, mobil tuvaletler cafeler ve seyyar lokantalar açılmış durumda.

Coachella, California Kolorado çölünün Coachella Vadisi'ndeki küçük bir kasaba olan Indio'daki Empire Polo Club'da gerçekleşiyor

Moda festivaline dönüştü

Bu festivali diğerlerinden ayıran bir özelliği de alanda satılan yiyecekler, Coachella’da satılan dondurmalar, donutlar ve peynirli patates kızartmaları oldukça popüler bir hal aldı. Ayrıca bu festival son yıllarda adeta bir moda festivali havasına da büründü. Coachella’ya katılan ünlü isimlerin giyindiği kıyafet ve ayakkabılar günlerce konuşuluyor ve hayranları tarafından benzerleri satın alınıyor.