25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2022 11:07 | Son Güncelleme: 15.06.2022 12:28

Dağılma kararı alan BTS: Bir gün tekrar bir araya geleceğiz

Dünyanın en ünlü K POP gruplarından BTS, dağıldığını açıkladı. 9 yıldır birlikte şarkılar çıkaran grup üyeleri sola kariyerlerine odaklanacak
Dağılma kararı alan BTS: Bir gün tekrar bir araya geleceğiz

K-Pop müziğinin günümüzdeki en önemli grubu olarak kabul edilen BTS, dün yaptıkları açıklamayla dağıldıklarını duyurdu. Grup üyeleri, gözyaşları içinde yaptıkları açıklamada solo kariyerlerine odaklanacaklarını söyleyerek “Hayranlarımıza günün birinde tekrar bir araya geleceğimize söz veriyoruz” dedi.

Sayısız ödül ve rekor

Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V ve Jungkoo’dan oluşan grup, 2010’da kurulmuştu. 2013’te ilk albümünü çıkaran grup bugüne kadar 463 ödül kazandı. Grup, YouTube’da 24 saatte en çok izlenme rekorunu 5 kez kırdı.

BTS üyeleri kimlerdir?

BTS, RM (Kim Namjoon), Jin (Kim Seokjin), Suga (Min Yoongi), J-hope (Jung Hoseok), Jimin (Park Jimin), V (Kim Taehyung) ve Jungkook (Jeon) olmak üzere yedi üyeden oluşyordu. Korece, Japonca ve İngilizce bilen RM, grubun lider ve atanmış sözcüsüdür. Roller açısından RM, Suga ve J-hope rapçiler, Jin, Jimin, V ve Jungkook vokalistlerdir. Sahnede J-hope, Jimin ve Jungkook dance-line lakabı ile anılıyor.

BTS ne anlama geliyor?

BTS kabaca kurşun geçirmez izciler anlamına gelen bangtan-sonyeondan kısaltmasıdır. J-hope, grubun nesillerini hedef alan önyargı mermilerine karşı direniş olmayı ve gururla sahip oldukları değerleri korumak için çaba göstermeyi amaçladığını açıklıyor.

2017 yılı temmuz ayında, grup kısaltmasının anlamını, Beyond The Scene (Sahnenin Ötesinde) adlı İngilizce versiyonunu da içerecek şekilde genişletti. Belki de bu, küresel hakimiyet için hazır olduklarının bir işareti haline geldi.

Dünyayı saran Korean Pop (K-Pop) nedir?

Açılımı Korean Pop olan K-Pop akımı, son yıllarda tüm dünyada tanınan ve hayran kitlesi giderek artan bir müzik kültürü haline geldi. Güney Kore kökenli pop müzik türü olan bu akım, müzikten de öte bir yaşam biçimi.

K-pop ne demek?

K-Pop; pop, rock, hip hop, R&B ve elektronik müziği birleştiren yepyeni bir tür olarak, Kore popunu anlatan bir terim. Türün ilk çıkışı 90'lara, Güney Koreli pop müziğin Gayo olarak anıldığı yıllara kadar uzanıyor.1992'de Seo Taiji ve Boys grupları sayesinde adı duyulmaya başlayan K-Pop grupları, Daha çok 3-5-7-13 kişili erkek veya kadın gruplarından oluşur.

K-Pop grupları; oldukça renkli kliplerin yanı sıra, farklı giyimleri, dansları, imaj ve yaşam tarzları, hayran kitlesi tarafından sıkı takip edilerek rol model olarak benimseniyor.

'Kusursuzluk' imajını yakalamak için giydikleri kıyafetlerden mimiklerine, günlük hayatlarındaki özel yaşam tarzlarından aile ilişkilerine kadar kontrol altında bulunan grup üyeleri, çoğu zaman zorlu süreçlerden geçerek, tamamladıkları özel eğitimlerinin ardından 'profesyonelliğe' adım atabiliyorlar.