24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2023 09:40 | Son Güncelleme: 17.03.2023 10:01

Hafta sonu için podcast önerileri

Selim Karakaya
Selim Karakaya
Hafta sonu için podcast önerileri

Hayallerim Kadar Güçlüyüm

2021 yılında Beymen ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen proje şimdi podcast olarak da karşımızda. Elif Ergu’nun moderatörlüğünü üstlendiği bu seride bilimden spora, iş hayatından sanata, alanlarında fark yaratan isimler mikrofonda. Amaç genç kadınlara yaşamlarına ve kariyerlerine yön çizerken her şeyin hayal etmekle başladığını hatırlatmak, düşlerinin peşinden gitmeleri için onlara cesaret vermek.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


Kelimenin Ham Anlamıyla

Uzun yıllardır Kelime Oyunu programıyla ekranlarda izlediğimiz Ali İhsan Varol, kelimelerle dans etmeye devam etmek için şimdi podcast platformlarında. Yayının içeriği için onun tarifine kulak vermek en doğrusu olacak: “Kelimenin Ham Anlamıyla siz kıymetli dinleyenlerimize ortamlarda satmalık çil çil kelimeler, ışıl ışıl etimolojik hikayeler vaat ediyoruz.”

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


Bahri Karaçay ile Bilim

Iowa Üniversitesi’nden Profesör Bahri Karaçay’ın hazırladığı ve ilgi çekici keşiflerden yola çıkan bu yayının amacı dinleyenlerin yaşam kalitesini artırmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Mecranın en eski Türkçe yayınlarından biri olan bu podcast, istikrarı ile de dikkat çekiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


5 Kişi

İsmini Jim Rohn'un "Kendini en fazla ilişkilendirdiğin beş kişinin ortalamasısın" sözünden alan bir yayınla birlikteyiz. Bu podcast, farklı yollardan yürümüş özgün ve başarılı insanların hayata bakış açılarını, mental modellerini, rutinlerini, alışkanlıklarını, kişiliklerini ve karakterlerini oluşturan hikayeleri mikrofona taşıyor. Yayının yeni bölümler yayınlanmıyor olsa da, dinlemeye değer bir arşive sahip.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple