02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.02.2022 13:09 | Son Güncelleme: 25.02.2022 10:03

Tarkan'ın yeni şarkısı Geççek yayınlandıktan sonra zirveye yerleşti

Tarkan'ın merakla beklenen, sözü ve müziği kendisine ait olan Geççek şarkısı müzikseverlerle buluştu. Geççek 24 saatte Twitter, Instagram ve Google aramalarından zirveye oturdu. YouTube'da ise dünyada en çok izlenen ikinci video oldu.
Tarkan'ın yeni şarkısı Geççek yayınlandıktan sonra zirveye yerleşti

Megastar Tarkan'ın birkaç gün önce tanıtımını yayınladığı yeni şarkısı Geççek müzikseverlerle buluştu. Geççek; YouTube, Twitter ve Instagram'da zirveye yerleşti. Google aramalarından ise Tarkan ve Geççek birinci sırada yer aldı.

Sosyal medyada etkileşim rekoru 

Tarkan'ın Twitter hesabındaki paylaşım ilk 24 saatte 71 binden fazla retweet, 17 binden fazla yorum ve 319 binden fazla beğeni aldı. Megastar'ın Instagram gönderisi ise aynı sürede 8,2 milyon görüntülenme ve 52 bin etkileşime imza attı. 49 yaşındaki şarkıcının YouTube'da kanalındaki eser 7,6 milyon izlenme ve 550 bin beğeniyi aştı.

Geççek 24 saatte dünyada en çok izlenen video oldu

 

Ozan Çolakoğlu imzası

Pek çok hitinde olduğu gibi sözü ve müziği Tarkan’a ait olan Geççek'in düzenlemesi de yine Ozan Çolakoğlu imzasını taşıyor. Yapımcılığını Hitt Müzik Prodüksiyon’un üstlendiği şarkının mastering’i ise ABD’de bulunan Sterling Sound’da yapıldı.

İrfan Yıldırım yönetmen koltuğunda

Dört dakika uzunluğundaki klibin yönetmenliğini İrfan Yıldırım, yapımcılığını Anima İstanbul, prodüksiyonunun ise Anima İstanbul ve Hitt Müzik ortaklığı ile yapıldı.

60 kişilik ekip çalıştı

Video klibin dört gün süren çekimleri İstanbul’da 20’den fazla lokasyonda, yaklaşık 30 oyuncu ve 60 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi.

Tarkan yeni şarkısının tanıtımını geçen hafta "Geri sayım başladı" diyerek duyurdu

Tarka'nın Geççek şarkısının sözleri

Hep köşeye sıkıştırmadı mı?
Daha önce de sanki
Sırtımızdan vurmadı mı?
Bu kaçıncı darbe ilk değil ki

Düştük evet ama kalkmadık mı?
Biz hep hayata meydan okumadık mı?
Sen ferah tut içini
Biz neleri atlatmadık ki

Geççek geççek elbet bu da geççek
Gör bak umudun gününü gün etçek
Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman
O çiçekten günler çok yakın inan

Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek
Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek
Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman
O çiçekten günler çok yakın inan

Dayan, çoğu gitti azı kaldı
Yapma! Güze, kışa boğma yazını
Yakındır sabrın zaferi
Düştük evet ama kalkmadık mı?
Biz hep hayata meydan okumadık mı?
Sen ferah tut içini
Biz neleri atlatmadık ki

Geççek geççek elbet bu da geççek
Gör bak umudun gününü gün etçek
Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman
O çiçekten günler çok yakın inan

Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek
Her şeyin sonu var bu çile de bitçek
Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman
O çiçekten günler çok yakın inan

Çok uzattın vallahi bıktık
Bi durmadın vermedin ki aman
Hadi yeter artık fena bunaldık
Düş babam artık düş yakamızdan

Var bir hayır her şerde dedik
Oturduk bir dolu ders de çıkarttık
Ama yeter artık, anladık tamam
Düş babam artık düş yakamızdan

Beni sorarsan
Ben de iyi değilim pek
Kalmadı eski neşem hiç
Tadım tuzum yok pek
Dar dar dar geliyor
Ruhuma bedenim
Har har yanıyorum
Küle dönmek üzereyim

Bi suyun akışındayım
Bi gidiyorum tersine
Bi arkadaşım ümitle
Bi aram açık kaderle
Lakin sabrın sonu selamettir beklerim
Gün doğmadan neler doğar bilirim

Tarkan: Bu işlerin mutfağında olmak en keyif aldığım, en sevdiğim şey…

 Tarkan kimdir?

1990'ların başından itibaren Türk pop müziğinde yakaladığı devamlı liste ve satış başarılarıyla hem Türkiye'de hem de Avrupa'da tanınan Tarkan'ı tanıyalım.

Tarkan, Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında doğup büyüdü. 1986'da ailesiyle beraber Türkiye'ye geldi ve müziğe çocukluk yıllarında başlayan ilgisi sonucunda, lise hayatına başladığı Karamürsel'de ilk müzik eğitimini almaya başladı. İlerleyen yıllarda İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak şirket ile bir albüm anlaşması imzaladı.

Tarkan, 1992'nin son aylarında ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'i piyasaya sürdü ve albümdeki Kıl Oldum şarkısıyla çıkış yaptı. 1994'te yayımladığı ikinci stüdyo albümü Aacayipsin ve 1998'de yayımladığı üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana ile ticari başarı yakaladı. Ölürüm Sana albümünden çıkan Şımarık single'ı, birçok ülkenin ulusal listesine giriş yaptı. 1998'de Universal Music Group ile anlaşma imzaladı. 1999'da piyasaya sürdüğü toplama albümü Tarkan, çeşitli ülkelerden platin ve altın sertifikalar kazandı.

2001'de yayımladığı dördüncü stüdyo albümü Karma'daki Kuzu Kuzu, Hüp ve Verme şarkılarını kliplendirdi. İki yıl sonra çıkan Dudu albümüyle yeniden ticari başarı yakaladı, 2006'da Come Closer adlı ilk İngilizce albümüyle bazı Avrupa listelerine giriş yaptı.

Bounce ve Start the Fire, albümden çıkan single'lar oldu. Tarkan, bir yıl sonra, altıncı stüdyo albümü Metamorfoz'u yayımladı. Albümdeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi. 2010 yılında yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz dinleyiciyle buluştu ve Türkiye'de yılın en çok satan albümü oldu.

2016'da Tarkan, Türk Sanat Müziği albümü Ahde Vefa'yı piyasaya sürdü. 2018 yılında baba olan Tarkan Tevetoğlu, 2019 yılında ise Türkiye genelinde engellilerin verdiği oylarla, OnurAkayMedya tarafından Yılın Babası Ödülü'ne layık görüldü. Ünlü sanatçının aldığı bu ödül magazin basının da uzun süre tartışıldı

Müzikal projelerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Tarkan, Türk basını tarafından Megastar, dünya basını tarafından Popun Prensi ve Boğazın Prensi olarak anıldıb Bugüne kadar 15 milyonun üzerinde albüm satma başarısı gösteren sanatçının dülleri arasında, on dört Kral Müzik Ödülü, altı Altın Kelebek Ödülü ile bir Dünya Müzik Ödülü bulunuyor.

Diskografi

Yine Sensiz (1992)
Aacayipsin (1994)
Ölürüm Sana (1997)
Karma (2001)
Ayrılık Zor (2005)
Come Closer (2006)
Metamorfoz (2007)
Adımı Kalbine Yaz (2010)
Ahde Vefa (2016)
10 (2017)