28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2022 15:14 | Son Güncelleme: 16.11.2022 17:17

Taylor Swift'in konser biletlerini satan site çöktü

Taylor Swift'in Eras turnesinin biletlerinin satışa çıkması büyük bir skandalı beraberinde getirdi. Ticketmaster'ın çökmesi fiyatların uçmasına neden olmakla kalmadı siyasetçilerin de dikkatini çekti. Üstelik Swift hayranlarını üzmenin yeni bir dönüm noktası olabileceği iddia edildi
Taylor Swift'in konser biletlerini satan site çöktü

Geçtiğimiz haftalarda yeni albümünü yayınlayan Taylor Swift, 4 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştireceği Eras turnesinin biletlerini satışa çıktı. Ancak biletlerin Ticketmaster isimli internet sitesinde ön satışla yer alacağının ilan edilmesinden bir süre sonra platform çöktü. Ticketmaster, yaşanan duruma ilişkin yaptığı açıklamada 'tarihte görülmemiş bir taleple' karşılaştıkları kaydedildi.

ABD'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenecek 52 konserden oluşan turnenin biletleri, Ticketmaster'da yaşanan arıza nedeniyle anında karaborsaya düştü. 32 yaşındaki yıldızın biletlerinin yer aldığı bir diğer internet sitesi Capital One ise yoğun talep nedeniyle satışların ertelendiğini duyurdu.

Tekel eleştirisi

Konu, siyasetçilerin de dikkatini çekti. Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi David Cicilline, Twitter'dan yaptığı açıklamada Ticketmaster'ı eleştirerek, "Bugün Taylor Swift'in bilet satışlarında da gördüğümüz gibi, Ticketmaster'ın abartılı bekleme süresi ve harçları kabul edilemez. Live Nation-Ticketmaster'ın kontrolsüz bir tekel olduğu bir sır değil" dedi.

Soruşturma çağrısı

Temsilciler Meclisi'nde tekelcilik karşıtı komisyonun başkanlığını yapan Cicilline, Adalet Bakanlığı'na konuya ilişkin soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Uzun süredir tartışılıyor

Bilet satış endüstrisi uzun zamandır kültür sanat etkinliklerine katılan Amerikalıların gündeminde. Ön satış gibi uygulamalar nedeniyle bilet sayısının azaltılması, gizli harçlar ve benzeri gerekçelerle eleştirilere maruz kalan Ticketmaster ise, yüzbinlerce kişinin başarılı bir şekilde bilet satın alabildiğini belirtti.

Hayal kırıklığının son ve tehlikeli bir örneği

Kar amacı gütmeyen American Economic Liberties Project'in kıdemli politika analisti Krista Brown, bu olayın bir dönüm noktası olabileceğini söyledi. Brown yaşananların kültür sanat seyircisinin yaşadığı hayal kırıklıkların son örneğini olduğunu ancak Swift hayranlarını hüsrana uğratmanın tecrübeyle sabit olduğu üzere büyük bedelleri olabileceğinin altına çizdi.