20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 24.05.2023 22:46 | Son Güncelleme: 25.05.2023 09:25

Tina Turner hayatını kaybetti

Müzik dünyasının efsane sesi ve "Rock'n Roll'un Kraliçesi" olarak anılan Tina Turner'ın hayatını kaybettiği açıklandı
Tina Turner hayatını kaybetti

83 yaşındaki Turner'ın uzun süredir İsviçre'de tedavi gördüğü ancak bugün son nefesini verdiği sözcüsü tarafından doğrulandı. Dünya basını sanatçının ölüm haberini basın sözcüsünün açıklamasına dayandırdı.
 Yapılan açıklamada "'Rock'n Roll'un Kraliçesi' Tina Turner, İsviçre'nin Zürih kenti yakınlarında bulunan Küsnacht'daki evinde huzur içinde son nefesini vermiştir" ifadesine yer verildi.

Biden'dan taziye mesajı

Joe Biden, ünlü ses sanatçısının ailesi ve hayranlarına taziyelerini iletti. ABD Başkan, Turner'ın vefatıyla ilgili yayımladığı yazılı mesajında, Turner'ın 12 Grammy Ödülü kazanarak pop, rock ve R&B gibi farklı müzik kategorilerinde çok yönlü müzik yaptığına dikkati çekti. Turner'ın konserlerine milyonların akın ettiğine dikkati çeken Biden, sanatçının "Amerikan müziğini sonsuza dek değiştiren, nesilde bir kez görülen bir yetenek olduğu" değerlendirmesinde bulundu. Biden, eşi Jill Biden ile birlikte Turner'ın ailesi ve hayranlarına taziyelerini iletti.

Tina Turner kimdir?

Gerçek adı Annie Mae Bullock olan Tina Turner, 26 Kasım 1939'da ABD'de doğdu. St. Louise'deki gece kulüplerinde şarkı söyleyen Tina Turner daha sonradan evlendiği gitarist Ike Turner tarafından keşfedildi.

1956'da Ike Turner'ın grubuna geri vokal olarak katılmasıyla başlayan ilişkileri evlilikle devam etti. Ancak Turner fiziksel ve duygusal şiddet gördüğü gerekçesiyle 1978'de eşi Ike'den boşandı.

1983'te plak şirketini değiştirerek Capitol ile anlaştı. Al Green'in "Let's Stay Together" parçasını söyleyen Tina Turner bu parçayla İngiltere Top 10'a girmeyi başardı. "What's Love Got to With It" parçası İngiltere listelerinde 3 numara olurken Amerika'da liste başı oldu. Bu parçanın yer aldığı albümle En İyi Albüm ve En İyi Kadın Pop Vokal dalında 2 Grammy ödülü kazandı.

1984'te Turner "Mad Max Beyond The Thunderdome" filminde oynamayı kabul etti. Turner'ın bir sonraki hiti "We Don't Need Another Hero" parçası da aynı filmde kullanıldı. Ertesi yıl Mick Jagger ile yardım amaçlı olarak bir düet yapan Turner dünya çapında üne kavuştu.

Zor bir çocukluk ve gençlik yaşamış olduğunu her fırsatta dile getiren şarkıcının 1985'te yazılan otobiyografisi 1993 yılında ona dünya çapında ün getiren parçası "What's Love Got to Do With It" adıyla film yapıldı.

1995 yılında Tina Turner, James Bond filmi "Golden Eye"da filmle aynı adı taşıyan parçayı seslendirdi.

Eros Ramazzotti ile 1998 yılında Münih'te düet yaptı. 2013 yılında İsviçre vatandaşlığına geçti, ardından Amerikan vatandaşlığından ayrıldı.

Turner kendine özgü tarzıyla Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae ve Rihanna gibi sanatçıların müzik anlayışlarını da etkilemişti.

Turner hayatının son yıllarında kanser, inme ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları yaşamıştı. Tina Turner 30 yıldan uzun bir süreye yayılan solo kariyeri boyunca 180 milyondan fazla albüm satmış ve 8 Grammy Ödülü kazanmıştı.

Tina Turner 2021'de Rock 'n' Roll Hall of Fame'e dahil edilmişti.