19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.11.2022 15:01 | Son Güncelleme: 15.11.2022 16:27

ABD başkanı Joe Biden'ın torunu Naomi Biden'ın Beyaz Saray'daki düğünü hakkında detaylar

The New York Times, ABD başkanı Joe Biden'ın torunu Naomi Biden ve nişanlısı Peter Neal'in Beyaz Saray'ın Güney Bahçesi gerçekleşecek ve devlet sırrı yaklaşımının benimsendiği düğüne dair detayları yazdı
ABD başkanı Joe Biden'ın torunu Naomi Biden'ın Beyaz Saray'daki düğünü hakkında detaylar

Katie Rogers / The New York Times

Beyaz Saray'da gerçekleşen bir düğün, tarihsel olarak başkanlığın tozlu havasına modern bir parlaklık katabilecek türden nadir bir etkinliktir. En azından bir öğleden sonra basını huzursuzluktan uzaklaştırıp şakşakçı olmaya itebilir ve başkana ihtiyaç duyduğu iyi hissettiren bir hikaye sunabilir.

ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden bir başka hikayeyi daha memnuniyetle karşılayabilir. Demokratların ara seçimlerde beklenenden daha iyi bir performans göstermesinin, Mısır ve Asya'ya yaptıkları uzun bir gezinin hemen ardından Joe Biden'ın 80. doğum gününden bir gün önce, en büyük torunları Naomi Biden, nişanlısı Peter Neal ile Beyaz Saray'ın Güney Bahçesi'nde evlenecek. Davetiyeler konuklara dağıtıldı ancak Beyaz Saray planlamanın çoğunda devlet sırrı yaklaşımını benimsiyor. Yakın kaynaklara göre, çift düğüne arkadaşları ve aileleri için özel bir kutlama olarak yaklaşıyor. İşte NYT'nin düğünle ilgili bildikleri...

Çift hakkında

Naomi Biden, Biden'ın oğlu Hunter Biden ile 2017 yılında boşanan Kathleen Buhle'nin 28 yaşındaki kızı. Başkanın sık sık kamuoyuna söylediği gibi Naomi Biden, 1972'de Joe Biden'ın ilk eşi Neilia ile birlikte bir araba kazasında ölen ilk kızının adını aldı. Naomi Biden 2019 yılında büyükbabasını ikinci dönem için aday olan Donald Trump'a karşı başkanlığa aday olmaya teşvik etmek için bir aile toplantısı düzenledi. Joe Biden o sırada ailesini Trump'ın saldırılarına maruz bırakmaktan çekiniyordu. Ancak Naomi Biden iki küçük kız kardeşleri Finnegan, Maisy ve kuzenleriyle birlikte onu yarışa girmeye çağırdı.

25 yaşındaki Neal, Jackson Hole, Wyoming'den ve Jackson Hole'dan Dr. Mary C. Neal ve William C. Neal'ın oğlu. Eliot, Betsy ve 2009 yılında bir paten kayağı kazasında ölen Willie adında üç kardeşi var. Çiftin ortak bir politika sevgisi var. Naomi Biden siyasetin içinde doğdu ve Neal Demokrat siyasetteki kariyerine 2015 yılında, Joe Biden'ın başkan yardımcısı olduğu Obama yönetimi sırasında Beyaz Saray'da staj yaparken başladı. Daha sonra Hillary Rodham Clinton'ın başkanlık kampanyasında çalışan Neal, bu deneyimi çılgın ve vahşi bir yolculuk olarak nitelendiriyor.

Neal, Clinton'ın 2016 başkanlık seçimlerini kaybetmesinin ardından Instagram'dan sildiği bir paylaşımda "Hiçbir şey kolay olmuyor ve kimse bunu Hillary Clinton'dan daha iyi anlayamaz. O, kamu görevlisi olmanın ne anlama geldiğine dair çıtayı belirledi ve hepimiz için not alma, kemer sıkma ve aynı şeyi yapma zamanı geldi" dedi. Beyaz Saray'a göre, yorum talebine yanıt vermeyen Naomi Biden ve Neal, 2018 yılında New York'ta ortak bir arkadaşları tarafından randevulaştırıldı. Neal 4 Eylül 2021'de evlenme teklif etti. Biden, beyaz ayakkabı hukuk firması Arnold & Porter'da ortak olarak çalışıyor. Neal ise Pennsylvania Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden bu yıl mezun oldu. Georgetown Law'ın Ulusal Güvenlik Merkezi'nde ortak olarak çalışıyor. Washington'da yaşıyorlar yakın kaynaklara göre Biden ve Neal Beyaz Saray'da yaşıyorlar.

Düğün planlayıcısı kim?

Chelsea Clinton'ın 2010 yılındaki düğünü de dahil olmak üzere yüksek profilli, siyasi dünya etkinliklerinden sorumlu düğün planlamacısı Bryan Rafanelli, işlemleri yürütmek üzere işe alındı. Rafanelli'nin tedarikçilerinden gizlilik anlaşmaları talep ettiği biliniyor ki bu Beyaz Saray'ın da talep ettiği bir şey.

Hunter Biden'ın kızı Naomi'nin Beyaz Saray'daki düğününü planlaması için tutulan Bryan Rafanelli, 6 Aralık 2017'de New York'taki Gracie Mansion'da. Başkan Joe Biden ve First Lady Jill Biden'ın en büyük torunu, nişanlısı Peter Neal ile Beyaz Saray'ın Güney Bahçesi'nde evlenecek.

Fotoğraf: Eva O'Leary/The New York Times

Rafanelli, Clinton'ın düğününden kısa bir süre sonra verdiği bir röportajda "Ben işimi böyle yürütüyorum, müşterilerimin mahremiyetini koruyorum" dedi. Rafanelli'nin parti planlamasıyla ilgili 2019 tarihli kitabına önsöz yazan Clinton, Rafanelli'nin düğün planlaması boyunca ailesinin isteklerine özel bir dikkat gösterdiğini vurguladı. Rafanelli ve ekibi başlangıçta bu makale için çalışmalarını tartışmak üzere bir röportaj yapmayı kabul etti ancak daha sonra kişisel nedenlerini öne sürerek röportajı iptal etti. Rafanelli'nin yanı sıra Biden ailesi, first lady'nin iletişim direktörü Elizabeth Alexander ve en yakın danışmanı Anthony Bernal de dahil olmak üzere uzun süredir yardımcı olan birkaç kişiye planlamayı yakından takip etme ve başkanın torununu medyadan koruma görevi verdi. Biden, Twitter ve Facebook'ta kamuya açık bir varlık gösteriyor ve hazırlıkları hakkında birkaç ayrıntı paylaştı. Haziran ayında, Beyaz Saray konutundan bir düğün planlama oturumunu belgeleyen fotoğraf yayınladı. Fotoğraf daha sonra silindi.

Yüzük hakkında

Beyaz Saray'a göre Neal, büyükannesinin nişan yüzüğünün bandını da içeren bir ayarda zümrüt kesim bir elmasla evlenme teklif etti. Jill Biden tarafından yazılan 2019 tarihli bir anı kitabına göre, en büyük torun olarak Biden da büyükannesi Neilia'nın nişan yüzüğünü almak için sırada ancak yadigarın düğün takılarına dahil edilip edilmeyeceği belli değil.

Moda hakkında

Çifti tanıyan kişilere göre, düğün kıyafeti tasarımcıları için kısa bir listesi var. Yakın kaynaklar Jill Biden'ın Lübnan doğumlu tasarımcı Reem Acra'ya yakın olduğunu ve onun bir seçenek olabileceğini söyledi. Naomi Biden modayla ilgileniyor bir zamanlar tasarımcı Tom Ford'un halkla ilişkiler departmanında staj yaptı ve aralarında Christian Siriano, Veronica Beard ve Joe Biden'ın yemin töreninde giydiği Valentino'nun da bulunduğu birkaç tasarımcıyı tercih ediyor. Büyükbabasının başkanlığının başlangıcından bu yana Naomi Biden ile sadece bir tasarımcı kamuoyu önünde ve defalarca ilişkilendirildi o da Ralph Lauren. Instagram sayfasında Amerikalı tasarımcıya atıfta bulundu ve Mart ayında kız kardeşi Finnegan ile birlikte Ralph Lauren Sonbahar/Kış 2022 defilesine katıldı. Joe Biden yemin töreninde Ralph Lauren giymişti. Marka, düğüne katılımı sorulduğunda herhangi bir yorumda bulunmadı.

Tarihçe

Başkanlık ailesi üyeleri arasında Beyaz Saray'da yapılan düğünler ve resepsiyonlar nispeten nadirdir. Toplamda Amerikan başkanlarının dokuz çocuğu ve bir başkan, 1886'da Grover Cleveland, Beyaz Saray'da evlendi. En son resepsiyon Haziran 2008'de Jenna Bush ile Henry Hager'ın düğününü kutlamak üzere düzenlendi. İkili bir ay önce Başkan George W. Bush'un Crawford, Teksas'taki çiftliğinde evlendi. Her iki etkinlik de özeldi. 1994 yılında, o dönemde First Lady olan Hillary Clinton'ın küçük kardeşi Tony Rodham, Kaliforniya eski senatörü Barbara Boxer'ın kızı Nicole Boxer ile evlendi. Bu etkinlik de gazetecilere kapalıydı. Bir başkan kızının son düğün töreni Haziran 1971'de Başkan Richard Nixon ve Pat Nixon'ın kızları Tricia Nixon'ın Edward Finch Cox ile Rose Garden'da evlenmesiyle gerçekleşti. Kayıtlara geçen ilk düğün töreni ise Mart 1812'de First Lady Dolley Madison'ın kız kardeşi Lucy Payne Washington'ın Yüksek Mahkeme yargıçlarından Thomas Todd ile evlenmesiyle gerçekleşti.

© 2022 The New York Times Company