29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.11.2022 16:11 | Son Güncelleme: 15.11.2022 19:04

Amerikalı komedyen Jay Leno garajında çıkan yangın sonucunda ciddi şekilde yaralandı

Şu anda Jay Leno's Garage adlı bir programın sunuculuğunu yapan komedyen Jay Leno yaptığı açıklamada araba koleksiyonunun bulunduğu garajda yangın çıktığını ve bundan kaynaklı ciddi yanıklarının oluştuğunu açıkladı. Leno ayağa kalkmak için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi
Amerikalı komedyen Jay Leno garajında çıkan yangın sonucunda ciddi şekilde yaralandı

Michael Levenson / The New York Times

Geniş araba koleksiyonuyla tanınan komedyen ve televizyon sunucusu Jay Leno, pazartesi günü yaptığı açıklamada benzin yangınında yanıklar oluştuğunu ancak iyileşmeyi beklediğini söyledi. 72 yaşındaki Leno açıklamasında, "Benzin yangınından dolayı ciddi yanıklarım var. Ben iyiyim. Tekrar ayağa kalkmak için bir ya da iki haftaya ihtiyacım var" dedi.

Burbank Kaliforniya İtfaiyesi, Leno ile ilgili olarak cumartesi günü saat 12:30'dan hemen önce Hollywood Burbank Havaalanı yakınlarındaki bir adreste acil durum çağrısına yanıt verdiğini söyledi. Departmandan yapılan açıklamada, acil sağlık çalışanlarının hastaneye kaldırılan bir yetişkin erkek hastayı tedavi ettiği belirtildi. 2011 yılında The New York Times'ta yayınlanan bir habere göre Leno araba koleksiyonunu Burbank'taki bir garajda saklıyordu. Buradaki her arabanın benzin deposu dolu, ruhsatları güncel ve sigortaları geçerliydi. Böylece Leno herhangi birini seçip kullanabiliyor. Bazı arabalar neredeyse hiç kullanılmamış durumda.

Uzun yıllar The Tonight Show'un sunucusu olarak tanınan Leno, şu anda Jay Leno's Garage adlı bir programın sunuculuğunu yapıyor ve kısa bir süre önce Başkan Joe Biden ile elektrikli araçların geleceğini tartıştı. Ayrıca klasik komedi yarışma programı You Bet Your Life'ın sendikasyon tarafından yeniden başlatılan versiyonunun da sunucusuluğunu yapıyor. Stand-up dünyasının deneyimli isimlerinden olan Leno, 1992 yılında Johnny Carson'ın yerine The Tonight Show'un sunuculuğunu üstlendi ve 2014 yılında programdan ayrılarak ülke çapında konuşma ve komedi gösterileri programına devam etti.

People dergisinin etkinliğe katılanlara gönderdiği e-postaya dayandırdığı habere göre, Leno'nun Pazar gecesi Las Vegas'taki bir finans konferansı olan Financial Brand Forum'da konuşma yapması planlanmıştı ancak etkinliğe katılamadı. Gönderilen e-postada, "Ailesi bize çok fazla ayrıntı veremedi, ancak Jay'in seyahat etmesini engelleyen çok ciddi bir tıbbi acil durum vardı. Tek bildiğimiz hayatta olduğu, bu yüzden dualarımız bu gece onunla ve ailesiyle" ifadeleri yer alıyordu.

© 2022 The New York Times Company