08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 11:28 | Son Güncelleme: 19.07.2024 13:16

Biden'a yakın kaynaklar NYT'ye konuştu: Çekilmeyi kabullenmiş görünüyor

New York Times'a konuşan kaynaklara göre Demokratlar tarafından seçimden çekilmesi için baskı yapılan Başkan Joe Biden durumu kabullenmeye başladı. Öyle ki danışmanları çekildiğini açıklamak için uygun bir zaman belirlemeyi tartışıyor
Biden'a yakın kaynaklar NYT'ye konuştu: Çekilmeyi kabullenmiş görünüyor

Michael D. Shear, Peter Baker ve Katie Rogers / The New York Times

Başkan Joe Biden'a yakın birkaç kişi yaptıkları açıklamada, Biden'ın Kasım ayında kazanamayabileceği fikrini kabul etmeye başladığını ve partisinin birçok endişeli üyesinin artan taleplerine boyun eğerek yarıştan çekilmek zorunda kalabileceğine inandıklarını söyledi. Biden'a yakın isimlerden biri, Başkan'ın üç hafta boyunca neredeyse hiçbir şeyin kendisini yarıştan uzaklaştıramayacağı konusunda ısrar ettikten sonra henüz yarıştan ayrılmaya karar vermediği konusunda uyardı. Ancak bir başkası “gerçeklerin ortaya çıkmaya başladığını” ve Biden'ın yakında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine aday olarak desteklediğini açıklamasının sürpriz olmayacağını söyledi.

Kararında 3 şey etkili oldu

Biden'ın destekçisi bazı kişiler Demokrat müttefiklerine Başkan'ın yarışta kalma kararlılığının en çok üç gelişme nedeniyle sarsıldığını söyledi: Eski Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin bu kadar güçlü bir şekilde ağırlığını koyma kararı, Seçiciler Kurulu zaferine giden yolun çok daha uzak olduğunu gösteren yeni eyalet anketleri ve kilit parti bağışçılarının boykotu.

Zamanını tartışıyorlar

Durum hakkında bilgi sahibi olan bir kişiye göre, Biden'ın danışmanları arasındaki tartışmalar, başkanın ikinci dönem adaylığından vazgeçmeye karar vermesi halinde yapılacak bir duyuru için en iyi zamanlama ve diğer ayrıntılar hakkında konuştukları noktaya kadar ilerledi. Bazıları önümüzdeki birkaç gün içinde bir duyuru yapılabileceğini tahmin ederken, zamanlama kısmen Biden'ın Covid teşhisinin ardından Rehoboth Beach, Delaware'deki tatil evinde karantinada olması nedeniyle tam olarak belirlenemedi.

Beyaz Saray yalanlandı

Beyaz Saray'a daha mesafeli olan diğer birçok Demokrat, parti içinde Başkan'ın yakında yumuşayacağına dair beklentilerin arttığını ve bunun birkaç gün öncesine göre bir değişim olduğunu söyledi. Ancak küçük bir sırdaş çevresi olan bir başkandan gelen işaretleri okumak konusunda da ihtiyatlı davranıldı. Beyaz Saray yetkilileri, Başkan'ın çekilme yönünde hareket ettiğini yalanlayarak, aksi yöndeki haberleri Demokrat liderlerin Biden üzerindeki baskıyı arttırmak için yürüttükleri bir kampanyanın sonucu olarak değerlendirdi.

Harris, Biden'ın ikinci dönemini savunduğu bir kampanya mitingi için Kuzey Carolina'ya gitti. Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, Başkan'ın Harris ya da başka bir Demokrat için kenara çekilebileceği fikrini reddetti. 

©️ 2024 The New York Times Company