29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.11.2022 12:05 | Son Güncelleme: 02.11.2022 13:42

Disney, dijital platformuyla online alışverişi birleştiriyor

Disney, artan dijital platformlar arasında artan rekabette öne çıkmak için ABD'de yeni bir özelliği test etmeye başladı. New York Times şirketin, Disney+'a eklediği yeni alışveriş özelliğini yazdı
Disney, dijital platformuyla online alışverişi birleştiriyor

Brooks Barnes / The New York Times

Alışveriş, Disney+'ı olmazsa olmaz bir yayın platformu haline getirebilir mi? Walt Disney Co. dün yaptığı açıklamada, belirli Disney+’ta şovların ve filmlerin yanı sıra linsanlı ürünlerin satışını sınırlı sayıda test etmeye başlayacağını açıkladı. 8 Kasım'a kadar Disney+ aboneleri, Star Wars, Black Panther ve Frozen gibi serilere bağlı çok sayıda yeni ürüne erişim hakkına sahip olacak. 

18 yaş üzeri aboneler kullanabilecek

Ürünler arasında ışın kılıçları (250 ila 400 dolar) ve önümüzdeki hafta normal perakende mağazalarında satışa çıkacak temalı giysiler (27 ila 100 dolar) yer alıyor. Alışveriş seçeneği yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 18 yaş ve üzeri kullanıcılara ait olduğu doğrulanmış Disney+ profillerinde kullanılabilecek.  ABD’de Disney+ abonelerinin net sayısı bilinmiyor. Disney, hizmetin Kuzey Amerika'da yaklaşık 45 milyon müşterisi olduğunu söyledi.

150 milyon abonesi var

Disney+ şu  an dünya çapında 150 milyondan fazla aboneye sahip. Platform, geçen yıl 115 milyon olan abone sayısını yükseltti ancak kolay büyüme günleri sona erdi. Disney, yeni aboneler kazanmak için daha çok çalışmalı ve özellikle ufukta olası bir resesyon varken mevcut abonelerinin gitmesini önlemenin yollarını bulmalı. Bu nedenle eşyalara özel erişim, tatlandırıcı olabilir. Bunların yanında yeni etkinliklere erken erişim de dahil olmak üzere Disney parklarındaki avantajlar da eklenebilir. Disney+ aboneleri şimdiden Florida'daki Walt Disney World otellerinde indirimler aldı.

Disney+ başkanı Alisa Bowen yaptığı açıklamada, yaklaşan tatil sezonu için seçilmiş bir ürün koleksiyonuna erişimin "Disney+'daki kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bir deney olduğunu ve buna abone olmanın avantajlarını artırmayı da içerdiğini" söyledi.

Disney ayrıca yeni nesil hikaye anlatımı olarak adlandırdığı ayrı bir Disney+ projesi üzerinde çalışıyor. Bu proje, Disney parklarına yapılan ziyaretler sırasında hayranlar hakkında toplanan verileri Disney+ hesaplarındaki teklifleri düzenlemek için kullanmayı amaçlıyor.

Alışveriş özelliği, en azından deneme çalışması için nispeten düşük teknolojili. Önümüzdeki hafta, The Mandalorian, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Lightyear gibi belirli şovlar ve filmler için Disney+ uygulamasındaki sayfalar kullanıcıları ürünlere özel erişim konusunda uyaracak. İlgilenenlerin mağaza sekmesini açması ve ardından ayrı bir cihazdaki kamerayı kullanarak, onları Disney'in birincil e-ticaret portalı olan shopDisney'in bir alanına götürecek bir QR kodunu taramaları gerekiyor.

© 2022 The New York Times Company