29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.11.2022 19:55 | Son Güncelleme: 01.11.2022 20:04

YouTube, ABD’de kanal mağazası özelliğini kullanıma sundu

Bazı büyük şirketler dijital platformlar arasında artan rekabete farklı bir yolla katılmayı tercih ediyor. YouTube, iki ay önce duyurulan kanal mağazası özelliğini ABD'de başlattı. Uygulama üzerinden Showtime, Paramount+ gibi platformlara artık abone olunabiliyor
YouTube, ABD’de kanal mağazası özelliğini kullanıma sundu

YouTube video alanında tek uğrak noktası olma hedefine dair bir adım daha attı. Popüler uygulama, ABD’de dijital platformlar için abonelik teklifleri sunduğu bir mağaza formatını devreye soktu. 

Primetime Channels adı verilen yeni özellik, ABD'deki izleyicilerin doğrudan YouTube üzerinden Showtime, Paramount+ ve Starz dahil olmak üzere çeşitli platformlara abone olmalarını sağlayacak. Ayrıca Ulusal Basketbol Birliği, NBA League Pass oyun paketini daha sonraki bir tarihte platforma eklemeyi de kabul etti. 

YouTube, Apple, Roku ve Amazon.com gibi, tüketiciler için basitlik ve bazı durumlarda maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla çeşitli platformları sunan kalabalık bir oyuncu pazarına katılıyor. Henüz bu şirketlerden hiçbiri büyük dijital platformlarla anlaşma sağlamadı. En önemlisi de Netflix, Apple ve Amazon tarafından sunulan bu sistemlere dahil olmadı. 

Gelirleri paylaşacaklar

Dünyanın en popüler video platformu YouTube, özelliğin siteye entegre edileceğini ve izleyicilerin fragman izlerken bir platforma abonelik satın almaya kolayca geçiş yapabileceklerini söyledi. Platformların abonelik fiyatları YouTube üzerinde de aynı şekilde geçerli olacak. Dijital platformlar ve YouTube, bu özellik aracılığıyla elde edilen aboneliklerden ve reklam satışlarından gelen gelirleri paylaşacak. YouTube sözcüsü anlaşmanın detaylarına dair açıklama yapmayı reddetti. 

Dijital platformlar için böyle bir merkezin olması YouTube’ın milyonlarca kullanıcısına daha kolay erişebilmelerini sağlayacak. Paramount Streaming'in baş strateji sorumlusu Jeff Shultz yaptığı açıklamada, "Ortaklık bize YouTube'daki varlığımızı genişletme, erişimimizi büyütme ve tüketicilere daha fazla seçenek sunma fırsatı veriyor" dedi.

YouTube'un TV ve film ortaklıkları küresel başkanı Lori Conkling, YouTube'un Primetime Channel’ı ABD dışındaki kitlelere genişletmeyi tartıştıklarını ve diğer ülkelere yayıldıkça yerel platformlarla anlaşma yapmayı planladığını söyledi.