27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.11.2022 12:27 | Son Güncelleme: 15.11.2022 16:12

Drake, Her Loss albümüyle Taylor Swift'i zirveden indirdi

Drake ve 21 Savage listeleri alt üst ediyor. Ortak albümleri Her Loss, 10 Kasım'da sona eren haftada Billboard 200'e 1 numaradan giriş yaptı
Drake, Her Loss albümüyle Taylor Swift'i zirveden indirdi

Ben Sisario / The New York Times

Drake son albümü Honestly Nevermind'ı Haziran ayında yayınladığında 1 numaradan açılış yaptı ancak yayıncılığın megastarlarından biri için hayal kırıklığı yaratan rakamlara sahipti. Kanadalı rapçi için şimdilik tek iyi haber Atlanta'lı rapçi 21 Savage'ın yer aldığı Jimmy Cooks adlı şarkısının Billboard'un Hot 100 single listesinde 1 numaraya kadar yükselmesi oldu.

Drake ve 21 Savage, bu hafta 1 numaraya çok daha etkileyici bir giriş yapan Her Loss adlı ortak bir albümle geri döndü. Geçtiğimiz ay sadece bir hafta önceden duyurulan ancak Drake'in prodüktörü Noah Shebib'in LP'yi tamamlarken Covid-19'a yakalanmasının ardından ertelenen albüm, takip servisi Luminate'e göre Amerika Birleşik Devletleri'nde 404 bin albüm eşdeğer birimiyle* açıldı.

Taylor Swift'i geride bıraktı

Söz konusu rakam, Nevermind'ın ilk gösteriminde elde ettiği 204 binin neredeyse iki katı. Her Loss 514 milyon tıklanma ile Taylor Swift'in iki hafta önceki 549 milyon tıklanan Midnights ve Drake'in diğer iki parçası Scorpion (746 milyon) ve Certified Lover Boy (744 milyon) ile birlikte en çok tıklanan dördüncü albüm oldu. Her Loss Drake'in Billboard 200 albüm listesinde 1 numaraya ulaşan 12. albümü oldu. Sadece Beatles (19)ve Jay-Z daha fazlasına sahip. Aynı zamanda 21 Savage'ın da üçüncü kez zirveye oturuşu.

Swift'in Barbra Streisand ve Bruce Springsteen ile birlikte 11 adet 1 numara albümü bulunuyor

Her Loss' un gelişi, Midnights'ı iki hafta 1 numarada kaldıktan sonra ikinci sıraya düşürdü. Swift'in albümü üçüncü haftasında 299 bin elbüm eşdeğeri birimi elde etti. Son yedi yılda bir haftada 1 milyondan fazla satan ilk uzunçalar olan Midnights geçen ay piyasaya çıktığından bu yana 2,2 milyondan fazla satarak yılın en büyük hitlerinden biri oldu.

Bu hafta ayrıca Lil Baby'nin It's Only Me albümü dördüncü haftasında bir sıra gerileyerek 3 numaraya düşerken, Bad Bunny'nin 3 milyon eşdeğer satışla yılın en popüler albümü olan Un Verano Sin Ti albümü de bir sıra gerileyerek 4 numaraya düştü. Glimpse of Us şarkısı bu yaz hit olan şarkıcı ve eski YouTube komedyeni Joji, bu parçayı da içeren Smithereens ile 5 numaradan açılış yapıyor.

© 2022 The New York Times Company

* Albüm eşdeğer birimi, bir albüm kopyasının satın alınmasına eşit olan müzik tüketimini tanımlamak için müzik endüstrisindeki bir ölçüm birimidir. Bu tüketim, geleneksel albüm satışlarına ek olarak akış ve şarkı indirmelerini içerir.