26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.09.2022 14:01 | Son Güncelleme: 26.09.2022 14:09

Kadınlar ve Z kuşağı Don’t Worry Darling ile gişeyi domine ediyor

ABD'de Don’t Worry Darling, ilk hafta sonunda gişeye lider başladı. İzleyici verilerine göre seyircilerin büyük bir çoğunluğunu kadınlar ve 25 yaş altı oluşturuyor. New York Times gişenin yeni liderini yazdı
Kadınlar ve Z kuşağı Don’t Worry Darling ile gişeyi domine ediyor

Brooks Barnes / The New York Times

Tatlı bir adamı büyük ekranda izlemeye olan ilgiyi asla küçümsemeyin.  Ateşli müzisyen, seks sembolü acemi film yıldızı Harry Styles’ın rol aldığı Don’t Worry Darling, hafta sonu ABD sinemalarındaki tahmini bilet satışı rakamlarına göre 19,2 milyon dolara ulaştı. 28 yaşındaki şarkıcı, sert eleştiriler olan filme güç verdi. Bir numarada bulunmasını sağlayan rakama hafta başından itibaren ön gösterimlerden elde ettiği 3 milyon dolar da dahil. 

Yüzde 66'sı kadın

Warner Bros’a göre izleyicilerin yüzde 66’sını kadınlar oluşturuyor ve alışık olmadık bir şekilde 25 yaşın altında bilet alanların sayısı yüzde 52.  Filmin yapımcısı olan Warner Bros film için 35 milyon dolar harcadı. 

Olivia Wilde'ın yönettiği ve başrolünde Florence Pugh'un da yer aldığı romantik ve gizemli bir film olan Don’t Worry Darling, ABD’de CinemaScore çıkış anketlerinde sinemaseverlerden B-eksi not aldı. Film, ABD’de ve Kanada'da 4 bin 113 sinemada gösterildi. Don’t Worry Darling, 61 diğer ülkelerde ek olarak 10.8 milyon dolar topladı.

Eleştiriler çoğunlukla olumsuz. Wilde ve filmi, başlangıçta Styles'ın oynadığı rol için düşünülen Shia LaBeouf’un kovuldu iddialarıyla yayın öncesi olumsuz bir tanıtıma başladı. Pugh da filmin tanıtımlarında aktif rol almamak için direniyor bu nedenle Wilde ile aralarında bir sürtüşme olduğu söyleniyor. 

Ağustos ayında Pugh, filmin  pazarlama materyallerinde cinsiyete vurgu yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Harper's Bazaar'a konuşurken aktris, "Seks sahnelerine indirgenmiş. Bu sektörde olmamın nedeni bu değil” dedi. 

Pandemi öncesine göre rakamlar hala düşük

Genel olarak, kısmen stüdyolardan sınırlı yeni film tedariki nedeniyle salonlar corona virüs pandemisinden kurtulmak için mücadele etmeye devam ederken, yerel gişede sakin bir hafta sonu oldu. Bilet satışları, 2019'da aynı hafta sonu için 123 milyon dolar’dı ancak şimdi  sadece yaklaşık 60 milyon dolara ulaştı.

Avatar yeniden gösterimiyle ilk üçte

Bilet verilerini derleyen Comscore’a göre The Woman King (Sony)  gişe yarışında 11,1 milyon dolarla ikinci sırada. Film iki haftada toplam 36.3 milyon dolara ulaştı. James Cameron'ın 13 yaşındaki Avatar’nın (Walt Disney Studios) yeniden yayımlanması, beklentilere paralel olarak yaklaşık 10 milyon dolar hasılat elde etti.  

Avatar, Disney+’tan kaldırıldı, film devam filmi öncesinde halkın iştahını kabartmak için sinemalarda yeniden gösterildi. Avatar: The Way of Water 16 Aralık'ta vizyona girecek ve başarılı sayılması için küresel gişede en az 1 milyar dolar kazanması gerekiyor. İlk film küresel satışlarda 2,9 milyar dolar ile Hollywood'un 1 numaralı bilet rekorunu elinde tutuyor. Cameron ayrıca üçüncü bir Avatar üzerinde çalışıyor ve iki ek bölüm için planları olduğunu açıkladı.

© 2022 The New York Times Company