14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.01.2024 17:21 | Son Güncelleme: 18.01.2024 17:38

Kraliyet Ailesi sağlık sorunlarıyla sarsıldı

Bu hafta hem Galler Prensesi Kate Middleton'ın hem de Kral Charles'ın sağlık sorunları nedeniyle tedavi göreceği açıklandı. New York Times, uzun süredir sükunet halinde olan Kraliyet Ailesi'nin art arda gelen hastalık haberleri karşısında sarsıldığını yazdı
Kraliyet Ailesi sağlık sorunlarıyla sarsıldı

Mark Landler / New York Times

İngiliz Kraliyet Ailesi, bu hafta iki kıdemli üyesinin sağlık sorunları yaşaması nedeniyle derinden sarsıldı. Galler Prensesi ve Prens William'ın eşi Kate Middleton, Londra’da karın ameliyatı geçirirken Kral Charles da prostat büyümesi nedeniyle tedavi görecek.

Kraliyet çiftinin Kensington Sarayı'ndaki ofisinden yapılan açıklamaya göre Kate, 10 ila 14 gün hastanede kalacak ve sonrasında iki ila üç ay boyunca istirahat döneminde olacak. Buckingham Sarayı'na göre Kral Charles’ın iyileşmesinin daha hızlı olması bekleniyor. Kral’ın hastalığının iyi huylu bir durumda olması nedeniyle tedavisinin düzeltici bir prosedür olduğu ifade ediliyor.

Kensington Sarayı, Galler Prensesi’nin rahatsızlığı hakkında ameliyat planlandığını, ameliyatın başarılı olduğunu ve kanser olmadığını açıklamak dışında ayrıntı vermedi. 42 yaşındaki prensesin hastaneden çıktıktan sonra evde istirahat edeceği ve Paskalya sonrasına kadar kamu görevlerine dönmeyeceği belirtildi.

Bir saat sonra Kral Charles’ın hastalığı açıklandı

Kral Charles'ın tedavi göreceği haberi Kate Middleton açıklamalarından yaklaşık bir saat sonra geldi. Buckingham Sarayı, "kısa bir iyileşme dönemi" için etkinliklerini erteleyeceğini duyurdu. Açıklamada 75 yaşındaki Charles'ın hangi hastanede tedavi edileceği belirtilmedi. Bir saray yetkilisi, Kral’ın tedavisini açıklamaya karar verdiğini çünkü bunun kendisine benzer semptomlar yaşayan diğer erkekleri de kontrol olmaya teşvik edeceğini umduğunu söyledi.

Kraliyet Ailesini sarstı

Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip’in ölümleri ardından sükunete bürünen Kraliyet Ailesi, art arda hastalık haberleri alınca sarsıldı. Prens William ve Kate Middleton tıbbi konularda mahremiyetlerini korumalarıyla biliniyor. William, pandeminin en yoğun dönemi olan Nisan 2020'de COVID-19 nöbeti geçirdi. Ancak bu bilgi birkaç ay boyunca açıklanmadı. Bazı kaynaklar babası Prens Charles da aynı dönemde hastalığa yakalandığı için paniğe neden olmak istemediğini öne sürdü.

William da kamu görevlerini askıya alacak

Bir saray yetkilisine göre tahtın varisi 41 yaşındaki Prens William da eşi Kate hastanedeyken ve eve döndükten hemen sonra kamu görevlerini askıya alacak. William, eşinin iyileşmesinin beklendiği iki ila üç ay boyunca diğer etkinliklerini de erteleyebilir.

© 2024 The New York Times Company