19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.03.2024 09:07 | Son Güncelleme: 14.03.2024 09:11

New York Times yazdı: Flört uygulamaları yeniden yatırımcıları çekebilir mi?

Flört uygulamaları on yıl önce insanların aşk hayatlarını değiştirirken yatırımcıları da etkiledi. Ancak son yıllarda sürekli piyasa değeri düşen şirketlerin gelirlerini yükseltmek için yeterince genç kullanıcıyı abone olmaya ikna etmeleri gerekiyor
New York Times yazdı: Flört uygulamaları yeniden yatırımcıları çekebilir mi?

J. Edward Moreno / The New York Times

Çevrimiçi flörtün telefon ekranında parmağınızı kaydırmak kadar kolay hale gelmesiyle birlikte, Tinder ve Bumble gibi uygulamaların sahibi olan şirketler Wall Street'in sevgilileri haline geldi. Ancak yaklaşık on yıl sonra, bu platformlar artık beklentileri karşılamakta zorlanıyor ve yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı. 

Piyasa değerleri eridi

Pazar payı açısından sektörün neredeyse tamamını oluşturan Match Group ve Bumble, 2021'den bu yana 40 milyar dolardan fazla piyasa değeri kaybetti. Uygulamaların insanların akıllı telefonlarının vazgeçilmezi olduğu bir çağda bile, iki şirket çalışanlarını işten çıkarıyor ve cansız bir gelir artışı bildiriyor.

Her iki şirket de son zamanlarda, yatırımcıların arzuladığı büyümeyi yakalamayı umarak yeni özellikler denemeye söz veren yöneticileri göreve getirdi. Ancak her iki şirket de kritik bir engelle karşı karşıya: Yeterince genç, arkadaşlık uygulamalarına abonelik için ödeme yapmaya istekli değil. Bunun en önemli nedenlerinden biri de gençlerin bağlantı kurmak için giderek daha fazla Snapchat ve TikTok gibi platformlara yönelmesi. 

Gençleri abone olmaya ikna etmeleri gerek

Match Group ve Bumble gelirlerinin büyük bir kısmını (Geçen yıl her iki şirket için de yaklaşık 4,2 milyar dolar) abonelik satarak elde ediyor. Ancak bu satışları büyütmek için mücadele ediyorlar. Match Group geçen yıl sadece fiyatlarını yükselterek gelirlerini sabit tutabildi. Yatırımcılara göre, şirketlerin daha fazla genç kullanıcıyı ödeme yapmaya ikna etmesi gerekiyor.

Kullanıcılar ödeme yaparak sınırsız kaydırma ve kimlerin onları kaydırdığını görebilme gibi özelliklerin kilidini açabiliyor. Ancak birçok insan için bu yeterli değil: Spotify veya Netflix gibi diğer ücretli abonelik hizmetlerinin aksine, arkadaşlık uygulamaları aradığınızı bulacağınızı garanti edemez. Pew Araştırma Merkezi tarafından geçen yıl yayınlanan bir ankete göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişkinlerin yüzde 30'u ve 30 yaşın altındaki yetişkinlerin yarısından fazlası flört uygulamalarını kullanıyor. Arkadaşlık uygulaması kullanıcılarının yaklaşık üçte biri bu uygulamalar için ödeme yaptığını söylüyor.

Tinder ilk çıktığında Y kuşağı flört yaşının başındaydı, ancak son yıllarda giderek daha fazlası evlendi. Artık birincil kullanıcılar, daha az harcanabilir gelire sahip daha genç bir demografik grup olan Z kuşağından. Tinder'ın eski sosyoloğu olan ve şu anda danışmanlık ve flört koçluğu yapan Jess Carbino, gençlerin "hala çevrimiçi flört uygulamalarını kullanma arzusu hissettiklerini, ancak bir partner bulmak için aciliyet duygusu yaşamadıklarını" söyledi.

©️ 2024 The New York Times Company