14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2023 15:22 | Son Güncelleme: 01.12.2023 22:11

New York Times yazdı: Musk'ın yorumlarından sonra reklamverenler X'e dönmek istemiyor

X'te (Twitter) reklam krizi büyüyor. Elon Musk'ın DealBook Zirvesi'nde reklamverenlere küfür ederek "Reklam vermeyin" diye meydan okumasının ardından birçok pazarlama ajans müşterilerinin platformla çalışmayı tamamen bırakabileceğini açıkladı
Elon Musk, Manhattan'da düzenlenen 2023 New York Times DealBook Zirvesi'ne katıldı (Fotoğraf: Haiyun Jiang/The New York Times)
Elon Musk, Manhattan'da düzenlenen 2023 New York Times DealBook Zirvesi'ne katıldı (Fotoğraf: Haiyun Jiang/The New York Times)

Kate Conger ve Tiffany Hsu / The New York Times

Reklamverenler perşembe günü yaptıkları açıklamada, sahibi Elon Musk'ın markalara küfürlü bir şekilde hakaret ederek platformda harcama yapmamalarını söylemesinin ardından, eski adı Twitter olarak bilinen sosyal medya şirketi X'e yakın zamanda cüzdanlarını yeniden açmayı planlamadıklarını söyledi. 

En az yarım düzine pazarlama ajansı, temsil ettikleri markaların X'e reklam vermeme konusunda kararlı olduklarını söylerken, diğerleri de reklamverenlere platformda herhangi bir şey yayınlamayı bırakmalarını tavsiye ettiklerini söyledi. Reklamverenlerin son haftalarda X'e uyguladıkları bazı geçici harcama duraklamalarının, Musk'ın yorumlarının onları geri dönmeye teşvik etmemesi nedeniyle kalıcı dondurmalara dönüşmesinin muhtemel olduğunu da eklediler.

"İtibar riskini telafi edecek bir reklam değeri yok"

Bir pazarlama danışmanlığı şirketi olan AJL Advisory'nin kurucusu ve CEO'su Lou Paskalis, reklamverenlerin X'e geri dönmeyeceğini söyledi. Paskalis, "Platforma geri dönmenin yaratacağı itibar riskini telafi edecek bir reklam değeri yok" dedi.

75 milyon dolar kayıp riski

Musk, geçen yıl Twitter'ı satın aldığından bu yana reklamverenleri defalarca eleştirdi. Birkaç hafta önce, Musk'ın antisemitik bir komplo teorisini desteklemesi ve araştırmacıların platformda Nazi yanlısı paylaşımların yanında görünen reklam örneklerine dikkat çekmesinin ardından 200'den fazla reklamveren X'teki harcamalarını durdurdu. Gelirinin büyük kısmını reklamlardan elde eden şirket, markaların geri çekilmesiyle bu çeyrekte 75 milyon dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Musk çarşamba günü New York'taki DealBook Zirvesi'nde reklamverenlere karşı kışkırtıcı yorumlar yapınca durum daha da kötüleşti. Etkinlikte geniş kapsamlı bir röportaj veren Musk, antisemit paylaşım için özür diledi ve bunu şimdiye kadar yayınladığı "en aptalca" paylaşımlardan biri olarak nitelendirdi, ancak reklamverenlerin kendisine "şantaj" yapmaya çalıştığını da söyledi. DealBook Zirvesi'ne katılan Walt Disney CEO'su Bob Iger'i de hedef aldı.

Reklamverenlere küfürle karşılık verdi

Musk daha sonra "Reklam yapmayın" dedi ve sözlerini vurgulamak için birden fazla kez küfür kullandı. Saatler sonra, X'in CEO'su Linda Yaccarino zararı hafifletmeye çalıştı. X'te yayınlanan bir gönderide, Musk'ın kendisini antisemitizmle ilişkilendirdiği için özür dilemesine dikkat çekti ve reklamverenlere geri dönmeleri çağrısında bulundu. Yaccarino, "X, bazı insanlar için rahatsız edici olan bir bilgi bağımsızlığını mümkün kılıyor. X topluluğu güçlü ve sizi ağırlamak için burada" ifadelerini kullandı.  X'in temsilcisi haberle ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

"Değişiklik olmadan dönmeleri pek olası değil"

Bir pazarlama ve medya danışmanlık firması olan Ebiquity'nin baş strateji sorumlusu Ruben Schreurs, Yaccarino'nun markaların X'in ifade özgürlüğü konusundaki görüşlerinin yanında yer almasını sağlamaya çalışıyor gibi göründüğünü söyledi. Ancak reklamverenlerin sosyal medya platformunun hedeflerine sponsor olmak için devreye girmelerinin pek olası olmadığını söyledi. Schreurs, harcamaları duraklatan şirketlerin reklamlarını tamamen sona erdirecek gibi göründüğünü ekledi. Ayrıca şirkette bir liderlik değişimi ya da kontrol değişikliği olmadığı sürece, reklamverenlerin platforma geri dönmeyi düşünmelerinin pek olası olmadığını da belirtti.

Pazarlamacılar platformu bırakmalarını öneriyor

Diğer pazarlamacılar ise markalara X'i tamamen terk etmelerini öneriyor. Abydos Media adlı bir danışmanlık şirketini yöneten ve 50 milyon dolara kadar medya bütçesi olan sağlık hizmetleri ve diğer sektörlerdeki müşterilerle çalışan uzun süredir medya planlama yöneticisi olan Tom Hespos, perşembe günü bir müşterisine sadece X'e harcama yapmayı bırakmaları değil, aynı zamanda orada yayın yapmaktan da vazgeçmeleri için ilk resmi tavsiyesini verdiğini söyledi.

Hespos, "Musk'ın X'te yaptıklarının bir parçası olmaya devam etmeleri için bir müşteriye vicdanınız rahat bir şekilde tavsiyede bulunamazsınız" dedi. Musk'ın reklamverenleri reddetmesi, reklamcılık sektöründe deneyimli olan Yaccarino'nun X'in gelirlerini istikrara kavuşturmaya çalışırken karşılaştığı zorlukların altını çiziyor. Büyük reklamverenler genellikle Black Friday, Cyber Monday ve tatil alışverişi için kampanyalar başlattığından, yılın son üç ayı X için tarihsel olarak kazançlı oluyordu

X için büyük harcamalar yapan ve yakın zamanda kampanyalarını durduran markalar arasında Apple, Disney ve IBM yer alıyor. Aralarında Ulusal Futbol Ligi ve The New York Times'ın spor sitesi The Athletic'in de bulunduğu diğer markalar ise kampanyalarına devam etti. Çarşamba günü DealBook etkinliğinde Musk, uzun süreli bir reklamveren boykotunun X'i iflas ettirebileceğini kabul etti. Ancak halkın başarısızlıktan kendisini değil markaları sorumlu tutacağını söyledi. "Kesinlikle arabuluculuk yapmayacağım" dedi.

"Endişeleri göz ardı ediyor"

Pazarlama yönetimi danışmanlığı şirketi Mercer Island Group'un kurucusu Steve Boehler, Musk'ın reklamverenlerin endişelerini göz ardı etmesinin markaların onu riskli bir ortak olarak görmesine neden olduğunu söyledi. Yılda 10 milyon ila 500 milyon dolar arasında reklam harcaması yapan müşterilerle çalışan Boehler, Musk'ın yorumlarının "platformuyla, reklamverenlerle nasıl ortaklık kuracağıyla ve reklamverenlerin ne düşündüğünü umursayıp umursamadığıyla ilgili aşırı derecede belirsizlik içerdiğini" söyledi. Boehler, "Bu aynı zamanda kişisel bir mesele. İşletmeler basitçe insanlarla doludur ve insanlar kendilerine iyi davranılmasını, saygı duyulmasını ve haysiyetli davranılmasını isterler" diye konuştu.

© 2023 The New York Times Company