27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.02.2024 11:52 | Son Güncelleme: 05.02.2024 12:11

NYT, rapçi Killer Mike skandalını yazdı: 3 Grammy aldı, kısa süre sonra tutuklandı

2024 Grammy Ödülleri’nde 3 ayrı ödül birden kazanan rapçi Killer Mike, kısa bir süre sonra polis tarafından kelepçelenerek tören alanından çıkarıldı. New York Times, rapçinin törenin gerçekleştiği alanda kavgaya karıştığını yazdı
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Julia Jacobs / New York Times

Rapçi Killer Mike, Los Angeles’taki Grammy Ödül Töreni’nin gerçekleştirildiği Crypto.com Arena'da kavgaya karışması nedeniyle tutuklandı. Los Angeles Polis Departmanı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gerçek adı Michael Render olan Killer Mike'ın hafif darp suçlamasıyla gözaltına alındığını ve serbest bırakıldığını duyurdu. Rapçinin avukatları ve ödül törenini gerçekleştiren Recording Academy konuya dair yorum yapmayı reddetti.

The Hollywood Reporter'dan bir gazetecinin sosyal medyada yayınladığı videoda Killer Mike'ın elleri kelepçeli bir şekilde bir şekilde götürüldüğü görülüyordu.

Killer Mike’ın tutuklanma görüntüleri hem hayranları hem de töreni izleyenler arasında şok etkisi yarattı. Zira rapçi kısa bir süre önce Grammy sahnesinde kazandığı ödüllerle poz veriyordu.

3 Grammy birden kazandı

Killer Mike, on yıldan uzun bir süre sonra çıkardığı ilk solo albümü Michael ile 3 Grammy birden kazandı: Bunlar En İyi Rap Albümü’nün yanı sıra André 3000, Future ve Eryn Allen Kane ile ortak çalışması Scientists & Engineers ile En İyi Rap Şarkısı ve En İyi Rap Performansı dallarındaydı.

Aynı zamanda bir aktivist ve organizatör olan 48 yaşındaki Atlantalı müzisyen, "Bana çok yaşlandığını söyleyemezsin, bana çok geç olduğunu söyleyemezsin" dedi.

Yayınlanan tutuklanma görüntülerinde Killer Mike’a alandan çıkarılırken polis eşlik ediyor. Hayranları sosyal medyada Killer Mike'ın gözaltına alınmasının nedenlerini merak ederken, rapçinin X ve Instagram hesapları aktif bir şekilde ödüllerini kutlamaya devam etti.

© 2024 The New York Times Company