19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2024 09:58 | Son Güncelleme: 08.08.2024 10:06

NYT Taylor Swift'in sansasyon yaratan gönderisini yazdı: Kamala Harris'i mi destekliyor?

Taylor Swift'in çok istenilen desteği 2020'de Başkan Biden'a gitti. NYT'ye göre Swift'in Instagram paylaşımındaki dansçının Kamala Harris'e benzerliği sonrası hayranlar, şarkıcının Harris'i destekleyeceğine dair teoriler üretti
NYT Taylor Swift'in sansasyon yaratan gönderisini yazdı: Kamala Harris'i mi destekliyor?

Julia Jacobs / New York Times

Hayranlar hayal mi görüyor yoksa Taylor Swift'in dansçısı Kamala Harris'e mi benziyor? Swift hayranlarından oluşan internet ordusu şarkıcının gizemlerini çözmeyi görev edindi. Bazı hayranlar Swift'in bu yaz Avrupa'daki Eras Turnesi'nde çekilen fotoğrafı Instagram'da yayınlamasının ardından şarkıcının ABD başkanlık yarışında kimi desteklediğine dair sinyaller verdiğini öne sürdü. Ancak artan bir şekilde ilerici politikaları destekleyen Swift'ten herhangi bir destek gelmedi. Ekim 2020'de Joe Biden'a verdiği destek, geriye yoruma açık hiçbir şey bırakmadı.

Swift'in Varşova'daki son konserleriyle ilgili bir gönderiye eklediği fotoğraf, Harris'in tercih ettiğinden farklı olmayan bir takım elbise giyen dansçıların sahneden çekildiği standart bir gösteri bitişiyle uyumluydu.

Taylor'ın siyaset gücü

Karşı argümanlara rağmen, bazı Swiftçiler paylaşımın şifreli bir mesaj olduğuna ikna oldu. Fandomun liberal bir kesimi şarkıcının bağlılığını belli etmesi için sabırsızlanıyor. Bu sabırsızlık Swift'in tek bir sosyal medya paylaşımıyla siyaseti etkileyebilen biri olarak gücünün altını çiziyor. (2023'te bir Instagram paylaşımı 35,000 yeni seçmen kaydına yol açmıştı). Swift'in bir temsilcisileri söz konusu teori hakkında yorum yapmadı.

Swift paylaşımında Polonya'daki ilk konseri olduğunu ancak son olmayacağını yazdı. 

 

Komplo teorileri üretildi

Swift'in Demokrat eğilimleri ve geçen sezon NFL yayınlarındaki kültürel önemi, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın destekçilerini rahatsız etti ve bazıları Swift'in Biden'ın yeniden seçilmesini desteklemek için yaratılmış biri olduğuna dair komplo teorileri ortaya attı. Demokratların muhtemel adayı Harris, Minnesota Valisi Tim Walz'ı aday adayı olarak belirledi.

Swift, kasım ayındaki başkanlık seçimlerine doğru ilerlerken etkisini açıkça göstermeye başladı. Ancak belirli bir adaya yönelmedi. Mart ayında, Biden hala aday listesinin başındayken, Swift milyonlarca Instagram takipçisini başkanlık ön seçimlerinde oy kullanmak için plan yapmaya teşvik etti ve partizan olmayan bir mesajla hayranlarına "Sizi en iyi temsil eden insanları iktidara getirmeleri için oy verin" çağırısında bulundu.

'Sadece performansınızı sergileyin'

Swift'in son Instagram paylaşımıyla ilgili tartışmalar, pop yıldızının siyasetteki rolüne ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi. Fox News sunucusu Harris Faulkner, konser fotoğrafıyla ilgili spekülasyonların internette yayılmasının ardından televizyonda yaptığı açıklamada, "Tüketici olarak o kadar para ödeyeceksek, bunun için siyaset yapmanıza gerek yok. İnsanlar sizi görmek için para ödediğinde, sadece performansınızı sergileyin" dedi.

Eras Turnesi bu yaz büyük Avrupa ayağını gerçekleştirdi. Avusturyalı yetkililer terör saldırısı planlamakla suçladıkları iki kişinin tutuklandığını duyurmasının ardından Viyana'daki üç konser iptal edildi ve bu kişilerden birinin Swift'in bu hafta için planladığı birkaç stadyum gösterisine odaklandığı söylendi.

©️ 2024 The New York Times Company