27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2024 12:05 | Son Güncelleme: 15.05.2024 13:34

NYT yazdı: Gollum geri dönüyor

Yüzüklerin Efendisi serisi The Hunt for Gollum ile devam edecek. Andy Serkis sadece Kıymetlimisss sözleriyle fenomenleştiği Gollum karakterine hayat vermekle kalmayacak aynı zamanda filmin yönetmen koltuğuna oturacak
NYT yazdı: Gollum geri dönüyor

Emmanuel Morgan / New York Times

Warner Bros Pictures perşembe günü yaptığı açıklamada; Yüzüklerin Efendisi'nin bir sonraki filminin serinin en tanınmış karakterlerinden biri olan Gollum'a odaklanacağını duyurdu. Andy Serkis, Gollum karakterine tekrar hayat vermekle kalmayacak aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda oturacak.

Peter Jackson yapımcılığını üstlenecek

The Hunt for Gollum'da orijinal Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerini yöneten Peter Jackson ve yazar ortakları Fran Walsh ile Philippa Boyens, yeni filmin yapımcılığını üstlenecek ve projenin her adımına dahil olacak.

Animasyon filmi yıl sonunda vizyona girecek

Aslında Yüzüklerin Efendisi serisi sadece bu yeni filmle sınırlı değil. Bu yılın sonlarında yönetmen koltuğunda Kenji Kamiyama'nın oturduğu ayrı bir animasyon filmi, The Lord Of The Rings: The War Of Rohirrim izleyiciyle buluşacak. Amazon Prime dizisi Rings of Power'ın ise ikinci sezonu bu yıl ekrana gelecek.

"Bilinmeyene doğru yola çıkma zamanı"

Andy Serkis, The Hunt for Gollum için yaptığı ilk açıklamaya karakterle özdeşleşen “Evet, Kıymetlimisss” diyerek başladı ve “Sevgili dostlarımla, Orta Dünya'nın olağanüstü ve eşsiz muhafızlarıyla bir kez daha bilinmeyene doğru yola çıkmanın zamanı geldi” dedi. 60 yaşındaki oyuncu, Gollum karakteriyle tanınsa da aynı zamanda Maymunlar Cehennemi serisinde Sezar'ı ve Yıldız Savaşları filmlerinde Yüce Lider Snoke'u canlandırdı. Serkis'in yönetmen koltuğunda oturacağını okuyunca şaşıranların ise; sanatçının Venom: Zehirli Öfke 2, Mogli: Orman Çocuğu ve George Orwell'in Hayvan Çiftliği adlı eserinin animasyon uyarlamasında yönetmenlik yaptığını bilmesinde fayda var.

Filmlerin duyuru zamanlaması dikkat çekti

Yüzüklerin Efendisi filmleri J.R.R. Tolkien'in bir dizi fantastik romanına dayanıyor. Jackson tarafından yönetilen üçleme Yüzük Kardeşliği (2001), İki Kule (2002) ve Kralın Dönüşü (2003) toplam 3 milyar dolar hasılat elde etti. Yaklaşık on yıl sonra Jackson, Tolkien'in Hobbit adlı eserine dayanan üç bölümlük bir film dizisi yönetti. Amazon Prime Video, 2022 yılında Orta Dünya dizisi Güç Yüzükleri'ni yayınladı. Yeni Yüzüklerin Efendisi filmlerinin duyurusunun Warner Bros’un CEO'su David Zaslav'ın şirketin mali sıkıntılarına rağmen geçen yıl 49,7 milyon dolar tazminat aldığı için eleştirilere maruz kaldığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti. Holding ayrıca NBA maçlarını yayınlama haklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

©️ 2024 The New York Times Company