25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.08.2022 13:54 | Son Güncelleme: 17.08.2022 16:09

Platformların abone yarışı: Walmart, Paramount ile yayın anlaşması yaptı

Dijital dizi platformları abone sayıları için yarışırken bunun için yeni ortaklıklar da kuruluyor. Paramount+, perakende devi Walmart ile anlaşma yaptı. Böylece Walmart+ aboneliği olanlar, platformun içeriklerine erişebilecek
Platformların abone yarışı: Walmart, Paramount ile yayın anlaşması yaptı

Benjamin Mullin / The New York Times

WalmartParamount+ yayın hizmetini Walmart+ üyelik paketine dahil etmek için bir anlaşmaya vardıklarını ve bazı müşterilerinin South Park, SpongeBob SquarePants ve Star Trek gibi franchise'lardan TV dizilerine ve filmlerine erişim sağlayabileceğini söyledi. 

Paramount+ aboneliği, perakende devinde yakıt indirimi, ücretsiz gönderim gibi avantajlardan yararlanmak için ayda 12,95 dolar ödeyen Walmart+ aboneleri için ücretsiz olacak. 

Walmart+’ın genel müdürü olan Chris Cracchiolo yaptığı açıklamada, şirketin Paramount+'ı "herkes için bir şeyler" olduğu için seçtiğini söyledi. Walmart, Disney ve Comcast gibi şirketlerle de görüşmelerde bulunuyordu. Streaming’in geniş çapta benimsenmesi, TV şovlarını ve filmlerini doğrudan tüketicilere sunan platformlar için karmaşık bir pazar yarattı. Netflix, Disney, Paramount ve Comcast gibi büyük medya şirketlerinin tümü aboneler için rekabet ederek haftalık milyonlarca müşterisi olan Walmart gibi sağlayıcılarla ortaklıklar kuruyor. 

Paramount ve Walmart'ın uzun süredir devam eden bir iş ilişkisi var. Paramount, Walmart'ın şirket merkezinin bulunduğu Arkansas, Bentonville'de yerleşik 13 kişilik özel bir ekibe sahip ve perakendeci Paramount'un Paw Patrol, Teenage Mutant Ninja Turtles ve SpongeBob franchise'larına dayalı ürünler satıyor.

© 2022 The New York Times Company